marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Dan s-a drogat și a omorât în bătaie o elevă de-a XI-a! A primit 27 de ani de închisoare

    de Special Arad | 2 iulie 2015, 1:29 PM | Naţional

    0

    Dan George Cadar (38 ani) a ucis-o în chinuri pe Clara Maria Drăgoi (18 ani) în 2012, după ce amândoi au consumat droguri în locuinţa bărbatului. Fata era elevă la un prestigios liceu din Galaţi, dar avea o relaţie cu interlopul încă de la vârsta de 15 ani, care exploata, se pare, dependenţa ei de droguri.

    Părea o poveste de dragoste. Însă doar părea. O vreme, cunoscuţii celor doi au crezut că pe bărbatul de 35 de ani şi pe fata de doar 15 ani îi legau sentimente puternice. După trei ani, însă, adică după ce Dan George Cadar şi-a ucis iubita, pe Clara Maria Drăgoi, în bătaie, adevărurile urâte au început să iasă la suprafaţă, dezvăluind lumii o poveste pigmentată cu numeroase scandaluri şi bătăi, cu multă băutură şi consum frecvent de droguri. În acelaşi timp, au început să apară şi o mulţime de scandaluri colaterale, care aveau să ruineze complet familia criminalului. Povestea a iscat însă şi multe controverse legate de moralitatea celor care au avut atingere cu întreaga poveste şi care că s-au făcut că nu văd legătura bolnăvicioasă dintre victimă şi asasin, scrie Adevărul.

    El major şi ea minoră Dan George Cadar şi Clara Maria Drăgoi s-au cunoscut pe când fata avea doar 15 ani şi, la scurt timp, au început o relaţie pe care unii ar putea-o considera de concubinaj. Fata, pe atunci elevă în clasa a IX-a, îşi împărţea viaţa între locuinţa părinţilor şi vila iubitului ei, declarând tuturor că trăişte o iubire fără pereche.

    Fiu al unui prosper om de afaceri (tatăl său a ajuns la un moment dat chiar consilier judeţean pe listele PDL Galaţi), Dan George Cadar s-a „remarcat” cu maşinile luxoase, chefurile cu interlopi şi consumul de droguri. Cadar avea un cazier stufos, dobândit atât în România cât şi în Italia, şi era în evidenţele poliţiei ca şi consumator de droguri. Numai in Peninsulă, bărbatul a fost condamnat la cinci ani pentru proxenetism, pedeapsă care se adauga altor sentinţe pentru furturi de autoturisme şi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.

    În România, avea două condamnări pentru trafic de droguri. De altfel, cercetările ulterioare crimei au arătat că legătura dintre Clara şi Dan a fost „consolidată” de banii şi de drogurile pe care bărbatul le furniza copilei şi de care Clara a devenit, la un moment dat, dependentă. „Cei doi consumau în mod frecvent droguri, în special din categoria celor denumite generic etnobotanice, dar şi substanţe pe bază de cannabis”.

    cadar 2

    A ucis-o cu pumnii și picioarele

    Relaţia dintre cei doi a ajuns să fie tot mai violentă. Cu câteva luni înainte de a fi ucisă, Clara a ajuns la şcoală (învăţa la prestigiosul colegiu „Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi) cu mandibula ruptă. „Ni s-a spus că a avut un accident de maşină. Am fost circumspectă de la început. Nu am crezut povestea. S-a chinuit foarte mult. Luni de zile a băut apă doar cu paiul. Îl iubea probabil foarte mult şi sentimentele au îndemnat-o să rămână alături de el” Profesoara Magdalena Grigore, diriginta fetei Se pare că părinţii au încercat în repetate rânduri să îi arate adevărata faţă a bărbatului, dar fără succes, scrie Adevărul.

    În 2012, cu circa trei luni înainte de a fi ucisă, fata a plecat de acasă şi s-a mutat în reşedinţa lui Dan Cadar, de pe strada Revoluţiei. Din păcate, cunoştinţele au observat că fata începuse să consume şi ea droguri, în mod regulat, devenind irascibilă, violentă, cu reacţii necontrolate. Există declaraţii că între cei doi izbucneau frecvent conflicte în public, iar totul a culminat în ziua crimei. Potrivit martorilor, fata, aflată într-o stare ciudată, posibil din cauza consumului de stupefiante, i-ar fi spart cu o frapieră capul lui Dan Cadar, chiar în acea seară, într-un restaurant din Galaţi. Au plecat de acolo certându-se ca la uşa cortului, iar odată ajunşi la vila bărbatului totul a degenerat: s-au luat la bătaie. În cele din urmă, bărbatul de 38 de ani a învins şi a aplicat victimei, căzută pe podea, o ploaie de lovituri cu pumnii şi cu picioarele, dar şi cu rangă din fier. Raportul medico-legal arată că victima fost pur şi simplu zdrobită, de parcă ar fi lovit-o un camion. „Numita Clara Maria Drăgoi a decedat din cauza insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă unui şoc traumatic şi hemoragii provocat de un traumatism cranio-facial şi toracic cu fractură occipitală, contuzii cerebrale, hemoragie meninge, fractură de stern, fracturi costale bilaterale, contuzii pulmonare şi de cord”.

    CITIȚI MAI MULTE AICI

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    7 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.