96 sancțiuni contravenționale și cinci permise reținute în doar două ore la Arad. O femeie a condus în Micălaca cu 103 km/h!

  de Special Arad | 23 aprilie 2019, 4:52 PM | Știri Arad

  0

  (foto: IPJ Arad)

  Polițiștii rutieri au aplicat astăzi 96 de sancțiuni contravenționale și au reținut cinci permise de conducere în doar două ore.

  Între orele 12 – 14, polițiștii rutieri au desfășurat pe raza municipiului o acțiune pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță rutieră, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, nu acordă prioritate de trecere pietonilor, nu respectă semnificația culorii roșu a semaforului electric și săvârșesc orice alte abateri de la prevederile O.U.G 195/2002.

  Au fost aplicate 96 sancțiuni contravenționale în valoare de 28.825 de lei, din care:
  – pentru viteză: 46
  – pentru conducere fără centură de siguranță: 4
  – pentru folosirea telefonului mobil la volan: 1
  – bicicliști sancționați: 7
  – pietoni sancționați: 4
  – alte abateri: 17

  Au fost reținute cinci permise de conducere, din care:
  – pentru viteză: 3
  – semafor: 1
  – prioritate pietoni: 1

  Cele mai mari amenzi aplicate au fost pentru conducere cu viteze peste limita admisă în municipiu.

  O tânără de 25 ani, din Arad, a fost depistată pe Bd. Nicolae Titulescu în timp ce se deplasa cu viteza de 103 km/h. I-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 zile, fiind sanctionată cu amendă în valoare de 1305 lei.

  Un bărbat de 66 ani din judetul Bihor a circulat cu un autoturism pe același bulevard, având viteza de 82 km/h. De asemenea, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton. Pentru aceste abateri, a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.450 lei, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 30 zile.

  IPJ Arad anunță că aceste acțiuni vor continua și în perioada Sărbătorilor Pascale și 1 Mai.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.