92 de români au fost arestați în luna aprilie în Italia!

  de Special Arad | 29 mai 2015, 11:00 AM | Internaţional

  0

  Peste 1.600 de români au fost arestați în afara granițelor în ultimele șase luni, țările pe teritoriul cărora s-au înregistrat cele mai multe arestări fiind Germania, Spania, Portugalia și Turcia, arată o statistică MAE privind gestionarea cazurilor consulare în perioada decembrie 2014 – mai 2015.

  Conform comunicărilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate, numărul cetățenilor români arestați în afara granițelor țării despre a căror situație au fost informate misiunile și oficiile și ale căror cazuri au fost gestionate de acestea este de 1.620, scrie actualitatea.it.

  În aprilie, numărul acestora a fost de 256, cele mai multe cazuri înregistrându-se în Italia (92), urmată de Germania (59) și Spania (47).

  MAE arată că în perioada decembrie 2014 — mai 2015, numărul cetățenilor români decedați în afara granițelor țării este de 504, țările pe teritoriul cărora s-au înregistrat cele mai multe decese fiind Germania, Italia, Spania și Franța. În luna aprilie 117 români au murit în străinătate.

  Numărul cetățenilor români accidentați sau spitalizați în străinătate în ultimele șase luni a fost de 146, statele pe teritoriul cărora s-au înregistrat cele mai multe astfel de cazuri fiind Germania, Ungaria, Italia și Franța. În aprilie au fost înregistrați 18 de români spitalizați și 30 accidentați pe teritoriul altor state.

  Situația MAE relevă că în luna aprilie ministerul s-a confruntat cu mai multe cazuri consulare deosebite. În acest context sunt menționate scufundarea unui pescador în Marea Adriatică, la 2 aprilie, la bordul căruia se aflau și trei marinari cetățeni români, dintre care unul fusese găsit decedat, ceilalți doi fiind declarați dispăruți, precum și producerea cutremurului cu magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter în apropierea capitalei statului Nepal, Kathmandu, pe 25 aprilie 2015, soldat cu un număr impresionant de victime și pagube materiale de proporții uriașe pe o arie extinsă, scrie actualitatea.it.

  MAE subliniază că în toate cazurile semnalate de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, Departamentul Consular a transmis instrucțiuni privind gestionarea operativă a tuturor situațiilor deosebite și incidentelor în care au fost implicați cetățeni români iar misiunile diplomatice și oficiile consulare au menținut permanent legătura cu autoritățile locale în vederea acordării de sprijin și asistență consulară cetățenilor români.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.