vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Weekend aglomerat la graniță: 90 de mii de persoane au tranzitat frontiera Nădlac II

  de Special Arad | 10 aprilie 2023, 2:40 PM | Știri Arad

  0

  Aproximativ 90.000 de persoane și 30.000 de mijloace de transport au trecut, la sfârșitul săptămânii trecute, frontiera Nădlac II, fiind cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei din țară, a anunțat Poliția de Frontieră.

  De altfel, cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 240.600 de persoane, precum și 99.800 de mijloace de transport, atât la intrare cât şi la ieşirea din ţară, respectiv frontiera aeriană cu 187.300 treceri persoane.

  În condițiile sărbătorilor pascale, perioadă în care, conform experienței anilor anteriori se constată o creştere a fluxului de persoane la intrarea în țară, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse, pentru sfârșitul săptămânii recent încheiate, măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite. Peste 3.800 polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfășurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră.

  A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

  „Menționăm că, în perioada 7-9 aprilie, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control aproximativ 670.000 de persoane, cetățeni români și străini şi aproximativ 174.000 de mijloace de transport, dintre care la intrarea în țară au fost peste 380.000 de persoane şi 125.000 mijloace de transport (media zilnică fiind de aproximativ 222.000 persoane cu 57.800 mijloace de transport). Comparativ cu perioada similară din anul trecut (15-17.04.2022), în acest an se constată o creştere a valorilor de trafic pe sensul de intrare în ţară cu 22%”, a anunțat Poliția de Frontieră.

   

  Citește și: Din nou aglomerație la Nădlac II. Câte artere funcționează

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.