50 de morți și 53 de răniți în cel mai grav atac terorist de după 9/11! (VIDEO)

  de Special Arad | 12 June 2016, 7:36 PM | Internaţional

  2

  Cel puţin 50 de persoane au murit şi 53 au fost transportate la spital, duminică, în urma unui atac armat la un club de noapte din Orlando, sudul statului american Florida, potrivit şefului poliţiei din Orlando, citat de Mediafax.

  Bilanţul victimelor ucise în clubul din Orlando, pe care oficialii l-au calificat ca fiind terorist, a ajuns la 50. Alte 53 de persoane sunt rănite, informează CNN. Autorităţile spun că este „cel mai sângeros atac armat în masă din istoria SUA”.

  Potrivit poliţiei, suspectul se numeşte Omar Mateen. El este cetăţean american, dar părinţii lui sunt afgani. Autorităţile cred că Omar Mateen făcea parte dintr-o mişcare islamistă radicală şi că era „un terorist care avea drept ţinte persoane homosexuale”. Atacul nu a fost unul organizat, Omar Mateen a acţionat de unul singur. „Atacul nu a avut nicio legătură cu religia” a declarat tatăl atacatorului.

  Cel puţin 53 de persoane au fost spitalizate, majoritatea în stare critică, au anunţat oficialii americani locali, scrie MEDIAFAX.

  Un medic chirurg de la Centrul Medical Regional din Orlando a avertizat asupra asupra posibilităţii de creştere a bilanţului victimelor.

  Primarul din Orlando, Buddy Dyer, a declarat că toţi cei care au decedaţi au fost împuşcaţi mortal cu arma de vânătoare a atacatorului. „E sânge peste tot”, a spus Dyer.

  Circa 300 de persoane se aflau în clubul Pulse, în jurul orei locale 02.00 (09.00 – ora României) când au izbucnit schimburile de foc între atacator şi un angajat al clubului.

  Bărbatul s-a întors în club şi a luat ostatici, a declarat şeful poliţiei din Orlando, John Mina. În jurul orei locale 05.00, autorităţile au trimis o echipă SWAT care a salvat ostaticii.

  https://youtu.be/S_ubZXt52aY

  Atacatorul a fost împuşcat mortal în schimburile de focuri cu forţele de ordine, dar înainte a ţinut şi ostatici. În confruntări, a fost rănit şi un poliţist.

  Potrivit şefului poliţiei din Orlando, atacatorul ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare şi un pistol, dar şi un dispozitiv ataşat de corp.

  Atacatorul din clubul de noapte din Orlando ar fi avut „înclinaţii spre ideologia islamistă radicală”, susţine un reprezentant FBI, luând în considerare ipoteza unui atac terorist, potrivit BBC News online.

  „Avem anumite indicii că acest individ ar fi avut înclinaţii spre ideologia islamistă radicală”, a declarat Ronald Hopper din cadrul FBI, scrie MEDIAFAX.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In lumea normală această știre este extrem de dezbătută pe toate platformele de socializare.

   Măcelul din Orlando este cel mai groaznic atac asupra comunității gay. Și in România dezbaterea referitoare la necesitatea schimbării Constituției fiindcă „familia trebuie apărată”, căsătoria sa fie permisă doar între bărbat și femeie, a creat o creștere a urei împotriva comunității gay. (Lgbt) Dar spre deosebire de lumea normală, în România nimeni nu sare in apărarea democrației și a principiului definitoriu, ca tuturor cetățenilor trebuie să li se respecte dreptul la o viață în siguranță și sub protecția legii, indiferent de culoarea pielii, naționalitate, religie sau orientare sexuală.

   Tăcerea și lipsa dezbaterii este în sine un „răspuns”.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.