sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  50 de medici au mers peste conducerea Spitalului Județean Arad pentru a protesta împotriva abuzurilor și mizeriilor: „Au creat un sistem de represiune”

  de Lucian Dănilă | 13 mai 2021, 1:22 PM | Administraţie | Topic special

  6

  Zi istorică astăzi la Spitalul Clinic Județean din Arad. Motivul nu este neapărat unul de laudă, ci mai degrabă unul care scoate – din nou – la iveală, proasta organizare și chiar „abuzurile și mizeriile”, așa cum aveau să ne spună unii dintre medici.

  Aproximativ 50 de medici de pe toate secțiile, mai puțin cea de Neurologie, au mers la birourile Florinei Ionescu, manager și al Lenuței Timiș, noul director medical al instituției după demiterea lui Mircea Onel. Deși au apărut informații că motivul protestului era legat de anumite probleme salariale, medicii sunt clari în această privință: „Nu pentru sporurile la ora de gardă ne-am dus. Aia a fost la diverse, doar – să îi spunem așa – cireașa de pe tort. Am protestat pentru abuzurile împotriva cadrelor medicale și pentru atitudinea sfidătoare a conducerii. Noua conducere și-a creat un instrument de represiune prin individul Andrei Barna. A fost numit ilegal președinte al Comisiei de Acreditare și mai este cu jumătate de normă la SMC (n.red. Serviciul managementului calității)”.

  „Au fost create comisii de anchetă de către manager și multe altele. Zilnic avem controale de la DSP și tot zilnic este hărțuit personalul medical. I-au fost retrase lui Carmen Lucuța, fostul manager, toate atribuțiile și i-au fost date lui Andrei Barna… Au anulat procedura făcută de Carmen Lucuța și a făcut el alta. Ăsta este adevăratul motiv al protestului, nu banii. Abuzurile și mizeriile care se fac zilnic asupra noastră, a personalului medical. Ne-au discreditat prin presă fără să facă acele analize pe probe. Protestul nu se oprește aici, mâine la ora 13 se merge la Consiliul Județean”- spun medicii.

  Citește și: Au refuzat sau nu mulți dintre medicii protestatari să facă gărzi în secțiile Covid?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Legat de acest subiect sunt necesare cateva precizari:
   1.Comisia de Acreditare este o comisie care asigura suportul serviciului de management al calitatii (avand peste 100 de membri din cadrul spitalului,medici ,asistenti,sefi servicii ,inclusiv doamna Lucuta).
   2.La momentul infiintarii acestei comisii doamna Lucuta nici macar nu dadea pe la lucru fiind din aprilie 2020 pana in ianuarie 2021 tot in concedii(pentru a lua mai multi bani ,baza de calcul pentru aceste concedii fiind salariul de manager si nu de sef de serviciu cum ar fi fost remunerata daca ar fi venit la lucru)deci practic doamna Lucuta a lasat serviciul de management al calitatii fara sef timp de aproape 8 luni chiar in perioada in care spitalul incepea procesul de acreditare.
   3.Eventual interesati-va cine a obtinut amanarea acreditarii spitalului
   4. Din ce se aude prin spital ce scrieti in articol nu este punctul de vedere asumat de toti medicii

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Culmea…fac proteste cand ar fi frumos sa lupte pt viata…nu le place ca au controale???
   Cazul fratiorului meu:In 30 mai 2020 2 h si ceva mama striga si implora sa vina cineva la fratior pt ca ii scazuse oxigenul…nimeni nimic…a inceput mama sa ceara ajutor tuturor,iar dr Claudia Roman era curioasa ce pile are mama in consiliu,nu sa il trimita la Tm pe fratiorul meu…au fost bagati in salon nedezinfectat,noaptea i-a mers perfuzia paravenos fratiorului pt ca asistenta dormea…si multe altele…culmea…dupa ce a murit fratiorul meu,aceasta dr Roman,daca i se poate spune dr pediatru,ii spune mamei mele ca nu totul in viata consta intr-un copil…e posibil sa fie un copil doar un nr de pacient si nu o viata care trebuie ajutata pana la ultima suflare???
   Si multe nereguli…nu te lasa inauntru pe motiv ca e pandemie,dar te baga in salon nedezinfectat????Ti se vorbeste de sus de parca daca sunt cadre medicale ei au creat lumea…etc…Nu ii bag in aceeasi oala pe toti,dar prin felul cum s-au ocupat de fratiorul meu,m-a dezamagit enorm…pt ca au salarii de sute de milioane…si daca nu sunt cu sufletul,macar pt banii aia sa lupte pt viata pacientului…Sunt unii care nu isi merita posturile…care isi fac meseria doar pt bani…pt ca un medic cu daruire nu vorbeste asa cu o mama ce isi pierde copilasul,nu sta sa caute “pilele” ci lupta pt viata!!!!!Nu le place sa fie monitorizati,dar cei care trateaza cu indiferenta viata…au ce cauta ca medici in spital???

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.