duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  4 sfaturi pentru alegerea celui mai bun aspirator pentru spațiul dumneavoastră

  de Special Arad | 4 martie 2022, 2:57 PM | Advertorial

  0

  Pentru cei care urăsc curățenia în casă, alegerea aspiratorului potrivit este esențială. Unele modele sunt mai potrivite pentru anumite sarcini și suprafețe decât altele, iar alegerea celui potrivit vă va scuti de grija de a fi nevoit să curățați aceeași secțiune de covor de cinci ori.

  Sunt multe de luat în considerare, așa că am detaliat avantajele și limitările tipuriloe principale de aspiratoare.

  1. ASPIRATOARELE VERTICALE SE OCUPĂ DE CURĂȚENIA IMPORTANTĂ.

  Părinții animalelor de companie își iubesc puii, dar ar fi frumos să nu aibă smocuri de păr împrăștiate prin toată casa. Modelul vertical are aspirația sa puternică, care îl face una dintre cele mai bune opțiuni pentru a strânge părul de animale de companie. Dacă aveți multe covoare sau mochete, un aspirator vertical cu un sac sau un filtru de dimensiuni generoase este un pariu sigur. Aceste modele tind să fie mai ieftine decât aspiratoarele fără sac, dar sunt adesea mai grele, ceea ce le face mai greu de împins.

  Dacă optați pentru un aspirator vertical și aveți de îngrijit podele dure, asigurați-vă că achiziționați un aspirator cu o funcție de rolă de perie care poate fi pornită și oprită în voie (pornită pentru covoare, oprită pentru podele dure). Aspiratoarele tradiționale cu sac colectează murdăria în saci de unică folosință, în timp ce modelele de aspirator Rowenta fără sac folosesc filtre pentru a agita mizeria într-un recipient. Ambele trebuie să fie golite manual din când în când, iar modelele de aspirator Rowenta fara sac pot necesita înlocuirea filtrelor după o utilizare îndelungată.

  2. CANISTRELE SUNT UȘOR DE MANEVRAT, DAR GREU DE DEPOZITAT.

  Acesta este celălalt tip de aspirator pe care proprietarii de animale de companie ar trebui să îl ia în considerare. Spre deosebire de aspiratoarele verticale, aceste modele se descurcă mai bine cu podelele din lemn masiv sau din gresie. Unele pot chiar curăța covoarele la fel de eficient ca un aspirator vertical – și o fac și cu mai puțin zgomot. Singurul dezavantaj real este că acestea tind să fie mai voluminoase și mai greu de depozitat în mod ordonat într-un dulap, deoarece furtunul este atașat la un rezervor separat.

  Pe de altă parte, un aspirator Rowenta fără sac cu accesorii vă ajută să ajungeți în acele locuri greu accesibile și este ideal pentru curățarea perdelelor, a colțurilor din tavan, a tapițeriei, a scărilor și a părții inferioare a mobilei.

  3. ASPIRATOARELE TIP STICK SE DESCURCĂ CU CURĂȚENIA RAPIDĂ.

  Numite astfel datorită formei lor subțiri, aspiratoarele stick sunt bune pentru a intra în spații înguste, cum ar fi crăpătura dintre frigider și perete. Sunt ușoare și adesea funcționează cu baterii pentru o utilizare convenabilă, fără cablu. Cu toate acestea, nu sunt grozave la curățarea covoarelor și tind să aibă cea mai puțin puternică aspirare dintre toate celelalte tipuri.

  Totuși, există situații în care acestea sunt utile. Consumer Reports recomandă utilizarea aspiratoarelor stick pentru curățări rapide, cum ar fi cerealele vărsate. „Acestea sunt potrivite în principal pentru a strânge gunoiul de suprafață și nu sunt destinate să înlocuiască un aspirator convențional”, spune site-ul de recenzii de produse. Dacă aveți copii sau animale de companie care aleargă prin casă, este posibil să doriți să cumpărați un aspiratow Rowenta fără sac ieftin și să îl păstrați în apropierea sufrageriei sau a bucătăriei, în timp ce depozitați un aspirator mai greu în altă parte.

  4. ASPIRATOARELE PORTABILE SE POTRIVESC ÎN SPAȚII ÎNGUSTE.

  Ca și aspiratorul stick, curățarea suprafețelor este specialitatea aspiratorului portabil. De fapt, în afară de mărimea și forma lor, sunt similare aspiratoarelor cu băț în ceea ce privește puterea de aspirare, greutatea și funcția lor. Așadar, pe care dintre ele ar trebui să îl alegeți? Good Housekeeping recomandă utilizarea unui aspirator stick pentru podele și petele de sub mobilă, în timp ce aspiratoarele de mână sunt mai bune pentru curățarea mobilei în sine și a pervazurilor.

  Multe modele portabile sunt, de asemenea, ușoare și fără fir, ceea ce le face instrumente excelente de avut la îndemână atunci când vine timpul să curățați în profunzime interiorul mașinii. Dar, dacă vreți ce e mai bun din ambele lumi, optați pentru o combinație de aspirator manual și stick care vine cu accesorii ingenioase, cum ar fi o perie de praf.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.