miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  29 de migranți, din Africa și Asia, ascunși în TIR-uri, depistați de polițiștii de frontieră la Nădlac II

  de Special Arad | 8 martie 2022, 11:52 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 29 de cetăţeni din provenind din diferite state din Africa si Asia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare.

  În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni turci, ambii conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Olanda. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte de mobilier și produse din metal pentru societăți comerciale din Olanda.
  În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv în lăzile de depozitare din părțile laterale ale semiremorcii, douăzeci și nouă de cetăţeni străini, în total.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diferite state (Siria, Turcia, India, Bangladesh, Guineea, Congo, Yemen, Eritreea, Somalia), cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.