Războiul din Ucraina este concentrat acum în zona Mării Negre, Insula Șerpilor și un punct de pe Dunăre (Brațul Chilia) aflat în vecinătatea nordică a graniței cu România

  de - | 21 June 2022, 9:28 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Bombardarea platformelor petroliere rusești de către Armata Ucraineană, la circa 150 km sud de Odesa, este confirmată de satelitul FIRM al NASA, scrie Biziday.ro. Nu este clar în acest moment dacă acțiunea a fost una de retaliere față de bombardarea de către Armata Rusă a infrastructurii civile ucrainene, sau dacă cele două platforme (inițial ucrainene, confiscate în 2014 de Rusia) jucau și un rol militar de supraveghere marină.

  Există informații că Armata Ucraineană a lovit (din nou) și Insula Șerpilor în noapte de duminică spre luni, iar ieri rușii au lovit cu rachete de croazieră regiunea Odesa, inclusiv un punct aflat în Deltă, chiar pe Brațul Chilia (granița cu România). Este posibil să fi vizat bateriile ucrainene de rachete care loviseră anterior Insula Șerpilor.

  De asemenea, pe rețelele de socializare circulă fotografii cu docurile goale ale navelor ruse din Crimeea și se speculează intens pe marginea faptului că au plecat în larg și cele de asalt amfibiu. Potrivit Statului Major Ucrainean, în Marea Neagră mai sunt acum două nave purtătoare de rachete, trei submarine, care pot de asemenea să lanseze rachete de croazieră, și cel puțin două nave de asalt amfibiu, capabile să transporte blindate.

  Între timp, la Donbas, adjunctul ministrului Apărării din Ucraina a declarat că săptămâna care urmează este decisivă pentru asaltul trupelor ruse asupra orașului Severodonețk, din care ucrainenii mai dețin însă doar zona industrială Azot.

  Citește continuarea pe Biziday.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.