luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  2022 – anul european al tineretului. Ce propuneri are Comisia Europeană?

  de Special Arad | 14 ianuarie 2022, 12:38 PM | Educaţie

  0

  Comisia Europeană a adoptat prima inițiativă în cadrul Anului european al tineretului 2022. Instituția a publicat joi, 13 ianuarie, o recomandare pentru a facilita voluntariatul transnațional al tinerilor în cadrul Corpului european de solidaritate sau al altor programe la nivel național.

  Comisia invită statele membre să se asigure că accesul la activitățile de voluntariat transnațional reprezintă o posibilitate reală pentru toți tinerii, inclusiv pentru cei cu mai puține oportunități, să promoveze un nivel ridicat de calitate a activităților de voluntariat și să exploreze noi tendințe și formate alternative de voluntariat, cum ar fi voluntariatul digital și intergenerațional.

  De asemenea, țările sunt invitate să crească gradul de conștientizare cu privire la drepturile voluntarilor și beneficiile activităților de voluntariat transnațional, prin activități de informare și să sprijine activitățile de voluntariat care aduc o contribuție semnificativă la abordarea provocărilor legate de climă și de mediu.

  De asemenea, Comisia va dezvolta și promova în continuare instrumentele existente de validare ale UE pentru rezultatele învățării formale și informale (Europass și YouthPass), și va sprijini cercetarea și colectarea de date privind impactul pe termen lung al voluntariatului.

  În orașul nostru, centrul EUROPE DIRECT Arad (Piața Catedralei, nr. 3) oferă informații cu privire la proiectele disponibile de mobilitate europeană și oportunitățile pentru tineret.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.