duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 20.000 de persoane verificate de polițiștii de frontieră în aplicația eDAC în prima săptămână după intrarea în Schengen

  de Special Arad | 8 aprilie 2024, 8:29 AM | Naţional

  0

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Începând cu 31 martie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen. Totuși, polițiștii de frontieră, împreună cu cei de la poliție, imigrări și jandarmerie, efectuează acțiuni polițienești punctuale și inopinate pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor, dar și pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

  Pentru operativitate, structurile Ministerului Afacerilor Interne utilizează dispozitive mobile care folosesc aplicația eDAC, conectată la bazele de date ale autorităților române și a celor din Spațiul Schengen.

  Săptămâna trecută, polițiștii de frontieră au efectuat 20.599 de verificări în aplicația eDAC, pentru stabilirea valabilității condițiilor de călătorie și a documentelor de călătorie ale persoanelor.

  Una dintre cele mai recente situatii a fost pe Aeroportul Henri Coandă București, în data de 5 aprilie, la ora 18:10, când o echipă mixtă formată dintr-un polițist de frontieră din cadrul PPF Henri Coandă și un lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări a oprit pentru verificări o persoană de sex masculin. Acesta s-a legitimat cu un pașaport pakistanez și un permis de ședere emis de România.

  Totodată, acesta a prezentat un boarding-pass în direcția Bologna. În urma verificărilor făcute în bazele de date ale IGI și din discuția cu angajatorul s-a constatat faptul că cel în cauză nu s-a mai prezentat la locul de muncă de peste 90 de zile, astfel că s-a întocmit un proces-verbal de depistare, iar persoana a fost preluată de o echipă operativă a IGI.

  Citește și: Olandez depistat cu ajutorul aplicației E-DAC la câteva ore după intrarea României în Spațiul Schengen

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.