joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Olandez depistat cu ajutorul aplicației E-DAC la câteva ore după intrarea României în Spațiul Schengen

  de - | 1 aprilie 2024, 8:26 AM | Naţional

  0

  Un cetățean olandez, care mai are de executat 190 de zile de arest pentru înșelăciune și pe numele căruia fusese emisă o alertă Schengen, a fost depistat de polițiștii din Galați cu ajutorul aplicației E-DAC, recent implementată în România, conform Mediafax.

  Potrivit IPJ Galați, sâmbătă noaptea, după ce România a intrat cu spațiul aerian și maritim în Schengen, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, au făcut semnal regulamentar de oprire, pentru control, șoferului unui autoturism care se deplasa pe strada Alexandru Ioan Cuza.

  După prezentarea documentelor, s-a stabilit că șoferul are 45 de ani și este de cetățenie olandeză.

  „Întrucât, în urma verificării și în aplicația E-DAC, a rezultat că față de persoană a fost emisă de către autoritățile din Olanda o alertă Schengen, acesta a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, pentru clarificarea situației”, transmite IPJ Galați.

  Polițiștii au stabilit că față de bărbat era emisă o alertă de depistare și reținere, din anul 2019, pentru comiterea unei infracțiuni de înșelăciune în statul său natal, în anul 2016, și mai avea de executat un rest de 190 de zile de arest în legătură cu această infracțiune.

  „Aplicația E-DAC, recent implementată în România, reprezintă un instrument vital în lupta împotriva criminalității transfrontaliere și a infracțiunilor grave, facilitând schimbul rapid și eficient de informații între autoritățile competente din țară și din spațiul Schengen. Utilizarea acestei aplicații a demonstrat deja eficiența sa în identificarea și reținerea suspecților, contribuind la asigurarea siguranței și securității cetățenilor”, susține IPJ Galați.

  sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.