duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un urmărit general și mai mulți cetățeni străini aflați în ședere ilegală, depistați prin aplicația eDAC

  de Special Arad | 26 mai 2024, 1:21 PM | Naţional

  0

  Comunicat. De la integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră au efectuat peste 263.600 de verificări în aplicația eDAC, aproximativ 30.000 doar în ultima săptămână.

  Cu ajutorul aplicației polițiștii de frontieră efectuează verificări într-un timp scurt în bazele de date relevante ale autorităților române, dar și în cele din Spațiul Schengen, pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor, dar și pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale..

  Un exemplu în acest sens este cazul de ieri, 25.05.2024, de la Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara, unde, la ora 10:13, o echipă mixtă de control formată dintr-un polițist de frontieră din cadrul aeroportului şi un polițist din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi Aeriene a verificat cu aplicația eDAC, în zona publică a terminalului plecări Schengen, un cetățean român în vârstă de 38 ani care călătorea în direcția Treviso – Italia.

  Echipajul a constatat că persoana era căutată atât de autoritățile din România cât și de cele din Italia pentru a fi arestată în vederea predării sau extrădării, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Bărbatul a fost reținut și preluat de colegii de la Biroul Poliţiei Transporturi Aeriene în vederea luării masurilor legale ce se impun.

  Nu este însă singurul caz. Echipe mixte formate din polițiști de frontieră și lucrători din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări de pe Aeroportul International Henri Coandă București au depistat patru cetățeni străini din India, Bangladesh și Sri Lanka care se aflau în ședere ilegală pe teritoriul spațiului Schengen.

  Și polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Internațional Sibiu au depistat în zona terminalului Schengen un cetățean din Indonezia care dorea să călătorească în direcția Viena, deși în urma verificărilor cu aplicația eDAC a reieșit faptul că acesta nu mai avea dreptul legal de a sta în Spațiul Schengen.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.