miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  18.000 parfumuri contrafăcute, în valoare de peste 4 milioane euro, depistate în Portul Constanța

  de Special Arad | 25 mai 2024, 2:44 PM | Naţional

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au descoperit în Portul Constanţa, 18.000 parfumuri, în valoare totală de 4.000.000 euro, bunuri contrafăcute ale unor branduri celebre.

  În data de 23.05.2024, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Emiratele Arabe Unite, având ca destinație o societate comercială din România.

  În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 18.000 parfumuri, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

  Bunurile, cu o valoare de aproximativ 4.000.000 euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

  Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.