sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Elicopterul SMURD și Centrul Mobil „Fii Pregătit”, cu simulări de intervenții la incendii și cutremure, la 15 ani de SMURD Arad

  de Special Arad | 7 iunie 2023, 1:33 PM | Știri Arad

  0

  Cu ocazia împlinirii a 15 ani de la înființarea SMURD Arad, pompierii militari arădeni vă invită să participați la un eveniment deosebit. În perioada 8 – 9 iunie 2023, în intervalul orar 08:30 – 15:30, în parcarea Kaufland – Banu Mărăcine din municipiul Arad, veți avea oportunitatea de a explora Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru răspuns în situații de urgență, două centre esențiale în pregătirea și intervenția în situații de urgență, precum și de a admira elicopterul SMURD.

  „Specialiștii Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență, împreună cu voluntarii ISU Arad, vă vor ghida în procesul de învățare și exersare a tehnicilor de acordare a primului ajutor în diferite momente de criză. Cu ajutorul manechinelor de resuscitare, veți putea pune în practică cunoștințele dobândite și vă veți dezvolta abilitățile necesare în situații critice”, anunță ISU Arad.

  Centrul Mobil este dotat cu tehnologii avansate ce permit simularea diverselor situații de urgență, concentrându-se în mod special asupra incendiilor din locuințe, dar și abordând scenarii legate de condiții meteorologice extreme și simulări realiste ale unor cutremure.

  Această experiență interactivă vă va ajuta să înțelegeți mai bine potențialele pericole, consecințele acestora și, în special, măsurile de prevenire și regulile de intervenție în situații limită.

  De asemenea, pentru a afla mai multe despre misiunile aeromedicale și echipamentele impresionante ale elicopterului SMURD, pompierii militari așteaptă arădenii vineri, 9 iunie 2023, între orele 12:30 – 13:30, în parcarea Kaufland – Banu Mărăcine, unde va fi prezentat elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Arad.

  ISU Arad menționează că disponibilitatea elicopterul depinde de misiunile specifice aflate în dinamică.

  Programul evenimentelor:

  8 iunie 2023
  Locație: Vechiul Cazinou Arad

  Ora 9:00 – Conferințe medicale pe tot parcursul zilei

  Data: 9 iunie 2023
  Locație: Sala „Vasile Goldiș” a Consiliului Județean Arad

  Ora 11:00 – Festivitate de omagiere a importanței SMURD în județul nostru.

  După festivitate, Caravana SMURD, Centrul Mobil „Fii Pregătit” și elicopterul SMURD vor aștepta arădenii în parcarea Kaufland – Banu Mărăcine.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.