12 morți într-un accident de autocar în Croația

  de - | 6 August 2022, 9:41 PM | Internaţional

  0

  Douăsprezece persoane au murit după ce un autocar care transporta pelerini polonezi a ieșit sâmbătă de pe o șosea din Croația și a ajuns într-un șanț. Toți cei care au supraviețuit accidentului – în total 32 de persoane – sunt răniți, iar 19 dintre ei sunt în stare gravă, relatează BBC.

  Unii dintre pasagerii răniți se luptă pentru viața lor”, a declarat ministrul croat de interne Davor Bozinovic.

  Excursia era organizată de grupul catolic Frăția Sfântului Iosif, iar în autocar se aflau și trei preoți și șase călugărițe. Pelerinii mergeau spre Medjugorje, un sanctuar catolic din Bosnia. Pelerinajele în acest orășel sunt foarte populare în Polonia, în urma unor relatări potrivit cărora câțiva copii de acolo au avut o viziune cu Fecioara Maria în anii 1980.

  Accidentul a avut loc dimineața, în jurul orei locale 05:40 (04:50 GMT), când autocarul a ieșit de pe carosabil, pe autostrada dintre Jarek Bisaski și Podvorec, la nord-est de Zagreb.

  Sursa: digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.