luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  11 polițiști împușcați în Dallas. Sunt bombe în tot orașul, potrivit unui suspect

  de - | 8 iulie 2016, 10:40 AM | Internaţional

  1

  Situaţie explozivă în Statele Unite. 11 poliţişti au fost împuşcaţi în Dallas, la un protest faţă de tratamentul brutal folosit de poliţişti cu persoanele de culoare. Trei dintre ei şi-au pierdut viaţa pe loc, un al patrulea a murit ulterior, iar noile date, potrivit USA Today, arată că numărul polițiștilor decedați astăzi s-a ridicat la cinci. Trei suspecți au fost reținuți iar poliția crede că un al patrulea este liber, relatează Digi 24.

  Poliția din Dallas a anunțat că un al patrulea ofițer și-a pierdut viața în urma împușcăturilor. O persoană s-a predat, iar un al doilea suspect a fost implicat în mai multe schimburi de focuri cu forțele de ordine și acum se află în custodia acestora. De asemenea, la fața locului a fost găsit un pachet suspect. Zona a fost securizată.

  Autoritățile au făcut declarații cu privire la acest eveniment. Unul dintre criminali a ales să colaboreze cu Poliția și a spus că sunt bombe aplasate în orașul Dallas. De asemenea, autoritățile aviației civile americane au decis să restrângă zborurile deasupra orașului Dallas.

  Suntem în negocieri cu un suspect implicat în aceste atacuri. Suspectul cu care negociem a fost implicat într-un schimb de focuri şi nu a fost foarte cooperant. Am reţinut un suspect, o femeie, care se afla în zonă, într-un garaj. Am urmărit o maşină cu două persoane suspecte care purtau haine de camuflaj. Sunt reţinute şi interogate. Suspectul cu care negociem şi care a fost implicat într-un schimb de focuri le-a spus negociatorilor că va ucide şi va răni mai mulţi dintre forţele de ordine și că sunt bombe peste tot, în garaj și în centru, aşa că suntem foarte precauţi în strategia pe care o abordăm, ca să nu rănim niciun ofiţer şi nici cetăţenii din Dallas”, a anunțat șeful poliției din Dallas.

  Citește și Primul ofițer ucis la protestul tragic din Dallas era proaspăt căsătorit!

  „Încă nu suntem siguri că avem în custodie toți suspecții și continuăm să căutăm inclusiv în centrul oraşului. Vom continua să căutăm până la primele ore ale dimineții, până ne asigurăm că toți suspecții sunt reținuți și interogaţi”, a adăugat Mike Brown.

  Martorii spun că au auzit 20 de focuri de armă, care au răsunat într-o succesiune rapidă. Totul s-a întâmplat la un protest faţă de tratamentul brutal folosit de forţele de ordine cu persoanele de culoare.

  De altfel, proteste similare, dar lipsite de incidente, au avut loc şi în Minnesota şi Louisiana, statele unde au avut loc zilele trecute două incidente în care au fost implicaţi poliţişti şi două persoane de culoare.

  În primul incident, în Minnesota, un poliţist a impuscat un şofer chiar la volan, în timp ce acesta încerca sa scoată permisul de conducere.

  În al doilea incident, în statul Lousiana, un bărbat de culoare a fost oprit în faţa unui magazin, trântit la pământ şi, deşi nu opunea rezistenţă, a fost împuşcat şi ucis de poliţişti.

  Ambele cazuri au fost urmate de proteste ale comunităţii de culoare şi de explicaţii ale fortelor de ordine, care nu au convins opinia publică.

  Momentul în care polițiștii din Dallas au fost împușcați de lunetiști

  Shots Fired in Dallas Amid Protest Against Recent Police KillingsBREAKING: 11 officers shot during protest; 4 are dead, Dallas Police Department confirms. „Our thoughts and prayers are with the police officers who were shot in #Dallas tonight,” Texas Lt. Gov. Dan Patrick tweeted. http://abcn.ws/29rOyrU

  Posted by ABC News on Thursday, July 7, 2016

  Sursa foto: USA Today
  Surse video: Digi 24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De Milenii, „VIOLENTA CREAZA VIOLENTA”.
   Violenta nu este nici o data SOLUTIA.

   Insa portul de arma si dreptul de a rezolva conflictele prin folosirea violentei vor duce tot timpul la Spirala Violentei. Ori ce se intampla azi in SUA este exact un exemplu extrem de concret si evident, ca un cult al violentei si folosirea violentei nu este in nici un caz Solutia care sa rezolve un Conflict.

   Politia este la mijloc! Si in acest caz ca si in altele anterioare, ei fiind in prima linie devin victime colaterale.

   Abuzul si escaladarea violentei vine din necesitatea de a raspunde la nivelul de Frica, ce automat devine „painea de fiecare zi” a politistilor. Si ei sunt oameni, cu bune si rele. Dar se relateaza la evenimentele din jurul lor dupa vorba „de cat sa planga mama, mai bine sa planga masa”. Ori atunci apare riscul ca puterea ce le este „oferita” cu insinga, sa fie abuzata dintr-un pur instinct de conservare/aparare.

   Nu iau parte nici unei parti. Nu acuz partile implicate, ci incerc sa acuz sistemul.
   Nu exista sisteme 100% perfecte.
   Adevarata democratie are o latura vulnerabila. Imposibilitatea de a te apara de violenta. Esti expus celor ce folosesc violenta. Dar nu poti fi un adevarat democrat daca continui sa rezolvi Conflictele cu violenta. Fiindca istoria ne demonstreaza caz dupa caz, ca violenta nu a rezolvat nici o data o stare de conflict. Nici in acest caz Violenta nu va rezolva PROBLEMA ce exista si va continua sa existe, daca nu se trece la masa rotunda.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.