joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Update 13Doctor „Mengele” Delia Podea – în arest la domiciliu

    Știri Arad (31 mai 2016). În aceste momente, în Arad, inclusiv la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad (SCJU Arad), dar și în alte 75 de locații din toată România, procurori și polițiști efectuează percheziții de amploare. Din informațiile pe care le deținem, este vizată o grupare infracțională, monitorizată de oamenii legii de cel puțin un an de zile, care – susțin sursele noastre-  ar fi cu mult mai nocivă decât deja „celebra” Hexi Pharma.

    Revenim cu amănunte, inclusiv fotografii și materiale filmate.

    La această oră, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii efectuează 26 de percheziții la cabinetele unor medici cercetați pentru fapte de corupție și ridică înscrisuri și probe de la 31 de unități sanitare din 16 județe.

    „La data de 31 mai a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, polițiștii efectuează 26 de percheziţii la cabinetele unor medici cercetaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale.

    Perchezițiile sunt efectuate la mai multe unităţi sanitare din Bucureşti şi din judeţele Arad, Cluj, Constanţa şi Dolj, unde îşi desfăşoară activitatea cei în cauză, precum şi la sediile şi punctele de lucru a 5 societăţi comerciale cu profil medical, care reprezintă interesele sponsorilor.

    De asemenea, sunt ridicate înscrisuri şi probe de la 31 de unităţi sanitare aflate pe raza judeţelor Argeş, Botoşani, Buzău, Braşov, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiş şi Vrancea.

    Din cercetări a reieșit că mai mulţi angajaţi din sistemul sanitar ar fi derulat studii clinice cu încălcarea prevederilor legale, fapte cu potenţial generator de riscuri în ceea ce priveşte autorizarea intrării pe piaţă a unor medicamente ce afectează negativ starea de sănătate a populaţiei (medicamente folosite în special pentru tratarea unor boli mentale).

    Astfel, medicii incluşi în derularea de studii clinice ar fi falsificat întreaga documentaţie de evaluare a pacienţilor – subiecţi, fie prin falsificarea consimţământului de participare la studiu acordat de către pacient sau de către aparţinătorii acestuia, fie prin consemnarea în fişele de evaluare sau foile de observaţii a unor aspecte false referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienţilor, tratamentul urmat şi efectele acestuia.

    Medicii ar fi inclus în studiu persoane care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental sau nu ar fi administrat medicamentul pacientului, în realitate.

    Ulterior, medicii ar fi prezentat către sponsorul care comanda studiul, respectiv societăţile percheziţionate, documentele necesare avizării şi aprobării punerii pe piaţă a respectivelor medicamente ce au făcut obiectul studiului clinic.

    La activități participă polițiști din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, din cadrul D.G.P.M.B, precum și cei din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Arad, Botoşani, Buzău, Braşov, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiş şi Vrancea.

    Verificările financiar – fiscale sunt asigurate de către specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

    UPDATE 1:

    Prof. dr. Delia Podea, conferențiar la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad și medic la Spitalul de Psihiatrie, a fost ridicată de anchetatori. Din informațiile pe care le deținem, nu o să fie singura persoană dusă la audieri

    UPDATE 2:

    Surse din cadrul anchetatorilor au declarat pentru Special Arad că cel puțin 2 pacienți au murit și le-au fost falsificate foile de observație. Sunt falsificate și buletinele de analize medicale, în sensul că au fost descoperite cazuri de buletine în două exemplare total diferite pentru același pacient.

    Fenomenul ar fi prezent pe întreg teritoriul țării, inclusiv în unele spitale militare.

    UPDATE 3:

    Inițial, anchetatorii, beneficiind de sprijinul SRI, au pornit de la falsificarea analizelor și buletinelor, crezându-se că e vorba doar o „speță locală”. Ulterior, s-a ajuns la mită, la „trântirea” de examene de pensionare și examene la facultăți, constatându-se că e vorba de o caracatiță care se întinde pe plan național, fiind vorba de zeci de milioane de euro.

    UPDATE 4:

    Perchezițiile (patru) au loc și la monitori, așa-zișii intermediari de medicamente. În cazul acestora intervine și Antifrauda pentru că aceștia au contracte false, cu diminuarea bazei impozabile și astfel scot mulți bani la negru.

    UPDATE 5:

    Sursele noastre vorbesc despre faptul, scandalos de-a dreptul, că pentru un singur caz de studiu clinic asupra unui singur pacient, un medic șef de secție încasa cam 50.000 de euro! Asta pentru că falsificau studiile, acestea erau duse de către intermediari la Agenția Națională a Medicamentului, iar apoi erau băgate pe piață! Altfel spus, ni se dădeau medicamente despre care se știa clar că nu sunt bune, că OMOARĂ!

    UPDATE 6:

    Anchetatorii percheziționează la această oră locuința medicului Delia Podea, luând calculatoarele existente. De asemenea, avem informații că în casa acesteia, aflată pe strada Macului, ar fi fost găsite tablouri în valoare de sute de mii de euro – și acestea fiind ridicate de polițiști și procurori.

     

     

    13313403_1056378544455151_996601105_o 13321187_1056378617788477_1751983396_o

    Delia-Marina-Podea

     

    UPDATE 7

    Citește aici declarația de interese a doctoriței Delia Podea și vezi câte studii clinice a făcut:

    Delia Marina Podea_2895_9045-1 Delia Marina Podea_2895_9045-2 Delia Marina Podea_2895_9045-3 Delia Marina Podea_2895_9045-4 Delia Marina Podea_2895_9045-5 Delia Marina Podea_2895_9045-6 Delia Marina Podea_2895_9045-7 Delia Marina Podea_2895_9045-8

    UPDATE 8. La această oră (20,45) mascații fac percheziții și ridică toate actele din cabinetul particular al doctoriței Podea, cabinet aflat în zona Bibliotecii Județene. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au intitulat acțiunea, ce-i drept cam sumbru, ca să nu spunem altfel, „Operațiunea cobaii”. Ancheta e departe de a fi finalizată, surse din cadrul anchetatorilor susținând că urmează bombe de bombe!

    UPDATE 9: Doctorița Podea a fost dusă la audieri la București, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și justiție, alături de alți medici din țară. Conferențiarul de la Vasile Goldiș a fost reținut și urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

    UPDATE 10: Peste 60 de persoane, bolnavi și aparținători, se află în aceste momente la sediul Parchetului din Arad, acolo unde au fost invitate de procurori în calitate de martori, pentru a oferi detalii care să ajute anchetatorii.

    UPDATE 11:

    VEZI CE ACUZAȚII ÎI ADUC PROCURORI! Delia Podea a fost arestată pentru 30 de zile!

    Comunicat: „Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

    Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție au dispus, prin ordonanţa din data de 31 mai 2016 punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatei PODEA DELIA MARINA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale.

    În cursul zilei de astăzi (1 iunie – n.red.), inculpata va fi prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

    Din referatul cu propunere de arestare preventivă, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

    În perioada 2014 – mai 2016, inculpata Podea Delia Marina, în calitate de medic psihiatru la Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Clinică de Psihiatrie, nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de serviciu de investigator principal cu ocazia derulării unor studii clinice în sensul efectuării acestora fără consimţământul informat al subiecţilor  şi consemnând personal sau prin intermediul subinvestigatorilor în documentele medicale întocmite, aspecte necorespunzătoare adevărului referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienţilor, tratamentul de urmat şi efectele acestuia, cu consecinţa compromiterii rezultatelor studiilor clinice respective, ce ar avea ca efect rezultat autorizarea intrării pe piaţă a unor medicamente sau substanţe ce afectează negativ starea de sănătate a populaţiei, dar şi drepturile pacienţilor.

    Din probatoriul administrat până în prezent a reieşit faptul că inculpata, utilizând ascendentul moral și profesional de care beneficia în relația cu medicii rezidenți ai Secției de Psihiatrie, cărora le era îndrumător de rezidențiat, având şi calitatea de cadru didactic la o universitate din acelaşi oraş, îi determina și îi constrângea pe aceștia să săvârșească astfel de ilegalități. Studiile clinice erau efectuate fără consimțământul informat al subiecților, fiind consemnate în documentele întocmite aspecte necorespunzătoare adevărului referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienților, tratamentul urmat și efectele acestuia.

    Astfel, mai mulţi angajaţi din sistemul sanitar au desfăşurat activităţi nelegale constând în derularea unor studii clinice cu încălcarea prevederilor legale în materie, fapte cu potenţial generator de riscuri în ceea ce priveşte autorizarea intrării pe piaţă a unor medicamente ce afectează negativ starea de sănătate a populaţiei.

    Pentru obținerea semnăturii pe declarația privind consimțământul participării la studiu, inculpata Podea Delia Marina acționa în două modalități: fie prezenta documentul pacienților sau aparținătorilor acestuia (în situația pacienților fără discernământ) drept acord pentru prelevarea unor probe biologice ori pentru efectuarea unor analize (ex: ECG), fie contrafăcea sau dispunea unor medici rezidenți să contrafacă semnătura.

    De asemenea, în perioada 2015 – mai 2016, cu ocazia derulării unor studii clinice, inculpata, ajutată de alte cadre medicale, a procedat la falsificarea unor foi de observaţie, înscrisuri oficiale, prin contrafacerea scrierii şi a subscrierii.

    În ceea ce priveşte participarea la studiile clinice, trebuie avute în vedere prejudiciile aduse prin derularea defectuoasă a studiilor clinice, după cum urmează:

    1. Prejudiciile aduse cu privire la informarea pacienţilor/aparţinătorilor despre includerea acestora în studii clinice şi obţinerea consimţământului informat:

    –          Neaducerea la cunoştinţă a pacienţilor şi aparţinătorilor acestora de includerea în studii clinice, administrându-se astfel substanţe experimentale în necunoştinţă de cauză a pacienţilor;

    –          Aplicarea de proceduri medicale în necunoştinţă de cauză a pacienţilor (prelevare de probe biologice, ECG, aplicare de teste/scale);

    –          Pacienţilor/aparţinătorilor nu li s-a prezentat consimţământul şi nu li s-a explicat clar ce anume presupune participarea în studiu, care sunt avantajele şi care sunt riscurile/efectele secundare);

    –          Unora dintre pacienţi/aparţinători li s-a solicitat semnătura pe consimţământul informat, fără ca aceştia să aibă voie sau timp la dispoziţie ca să ia cunoştinţă de cuprinsul actului pe care îl semnează, lăsându-i să înţeleagă că semnătura reprezintă acordul pentru un ECG sau analize uzuale de laborator;

    –          In alte cazuri, semnăturile de pe consimţămintele informate aparţin membrilor din echipa de studii, acestea fiind falsificate la îndrumarea inculpatei Podea Delia Marina.

    Astfel, pacienţii au fost prejudiciaţi prin administrarea substanţelor experimentale care, în cele mai multe cazuri, au dus la degradarea stării de sănătate a acestora, când, pentru aplanarea simptomatologiei, s-a intervenit cu tratament interzis prin protocol în paralel cu substanţele experimentale pentru ca să fie menţinuţi în continuare în studiu şi să li se efectueze cât mai multe vizite.

    Există şi o categorie de pacienţi care au fost scoşi de pe medicaţia de actualitate şi introduşi pe studii fără a li se aduce la cunoştinţă acest aspect, situaţii care au determinat degradarea semnificativă a stării acestora de sănătate.

    In concluzie, acestor pacienţi li s-au încălcat drepturile de a beneficia de un tratament corespunzător şi eficient, respectiv de a-şi da consimţământul liber şi neviciat de a participa la studii clinice.

    1. Referitor la prejudiciile aduse cu privire la recrutarea şi includerea pacienţilor în studii, probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în pofida protocoalelor de studii, majoritatea pacienţilor nu prezentau complianţă la tratament, adică nu îşi administrau constant medicaţia prescrisă ambulator.

    Astfel, starea unor pacienţi s-a înrăutăţit în urma administrării produsului investigaţional, motiv pentru care li s-a administrat în paralel cu acesta şi medicaţie interzisă de protocol pentru a aplana simptomatologia exacerbată.

    Prejudiciile aduse pacienţilor constau în faptul că aceştia nu au beneficiat de tratament corespunzător bolii, motiv pentru care starea de sănătate li s-a agravat amplificându-li-se în intensitate simptomatologia psihotică.

    Totodată, au fost aduse prejudicii cercetării medicale şi studiului în sine atât prin fabricarea de înscrisuri cu necorelarea între documentele de studiu şi cele din evidenţa spitalului, cât şi prin nerespectarea criteriilor de includere/excludere privind diagnosticul şi simptomatologia şi complianţa la tratamentul ambulator – datele comunicate către monitori şi sponsor nu relevă realitatea întrucât substanţa testată  a fost administrată unor pacienţi care nu respectă criteriile de diagnostic cerute de protocol, acestea putând fi considerate astfel nefavorabile cu privire la eficacitatea substanţei.

    O serie de prejudicii băneşti au fost aduse sponsorului raportat la efectuarea studiului în mod necorespunzător în Centrul Investigaţional Arad sub conducerea investigatorului principal Delia Podea, şi obţinerea de date nereale care au condus la concluzia ineficacităţii substanţei testate.

    De asemenea, prejudiciile au fost aduse şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad  privind costurile pe pacient ca urmare a internărilor repetate a pacienţilor datorate administrării produselor investigaţionale la pacienţi care nu îndeplinesc criteriile prevăzute de protocol, precum şi în ceea ce priveşte ocuparea locurilor pe Secţia Psihiatrie acuţi cu pacienţii incluşi pe studii în mod necorespunzător în defavoarea altor urgenţe medicale.

    III.        În ceea ce priveşte prejudicii aduse cu privire la menţinerea pacienţilor în studiu, probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că unii pacienţi au fost ţinuţi pe studiu, deşi au prezentat repetate episoade de reacutizare, cu administrare de medicamente suplimentare interzise prin protocol, în paralel cu produsul investigaţional, cu eliberare de reţete la externare, de către inculpata Delia Podea.

    Totodată, desfăşurarea studiilor s-a efectuat în condiţii de neconcordanţă cu protocolul în sensul că pacienţilor li s-au consemnat fictiv vizitele în documentele sursă în absenţa acestora (ei neprezentându-se la vizita stabilită prin protocol), procedându-se în mod frecvent la prelevare de probe de sânge de la alţi pacienţi în locul celor incluşi pe studiu sau la prelevare de probe de urină de la subinvestigatori, pentru a nu se decela medicamentele interzise administrate pacienţilor.

    De asemenea, s-au efectuat investigaţii ECG altor persoane decât pacienţilor incluşi pe studii deoarece aceştia nu se prezentau la vizite, iar scalele au fost efectuate fictiv consemnându-se scoruri care să se încadreze în cerinţele din protocoale.

    Prejudicii au mai fost aduse pacienţilor şi prin neexcluderea acestora din studiu ca urmare a recăderii lor şi neadministrarea unei medicaţii adecvate ca urmare a reevaluării evoluţiei stării lor de sănătate.

    De asemenea, prejudicii s-au adus cercetării medicale şi viitorilor pacienţi (cărora li s-ar putea recomanda tratament cu substanţa testată în dezacord cu protocolul şi scoasă pe piaţă) prin netransmiterea datelor reale despre starea pacienţilor incluşi pe studii, prelucrarea de date false cu conţinut favorabil în ceea ce priveşte eficacitatea substanţelor testate prin mascarea efectelor adverse.

    Au fost aduse prejudicii prin afectarea imaginii, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în ceea ce priveşte calitatea serviciilor medicale la nivelul secţiei de psihiatrie şi încrederea în personalul medical, precum şi medicilor psihiatri din cadrul Secţiei de Psihiatrie a spitalului anterior menţionat, prin racolarea pacienţilor acestora şi includerea lor pe studii având ca rezultat afectarea stării lor de sănătate şi scăderea complianţei la tratament a pacienţilor.

    O serie de prejudicii au fost aduse medicilor rezidenţi prin:

    –          instruirea defectuoasă a medicilor rezidenţi în ceea ce priveşte procedura de desfăşurare a studiilor clinice prin intimidarea, determinarea şi constrângerea acestora la fabricare de date, semnarea în fals a consimţămintelor în locul pacienţilor şi aparţinătorilor, instigare la falsificarea de diagnostic în baza de date SIUI;

    –          lipsa cursurilor de specialitate care ar fi trebuit predate de către conducătorul de rezidenţiat Delia Podea;

    –          privarea de practică clinică adecvată şi prin împiedicarea efectuării stagiilor prevăzute în curicula de pregătire în rezidenţiat.

    Pe parcursul anilor de rezidenţiat, aceşti medicii rezidenţi au fost obligaţi prin intimidare, constrângere şi ameninţări să execute exclusiv sarcinile impuse de Delia Podea.

    Totodată, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpata Podea Delia Marina, în calitate de medic specialist psihiatru în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad – Secţia Clinică de Psihiatrie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a solicitat și a primit sume de bani de la persoane interesate să figureze cu internări în cadrul Secţiei de Psihiatrie, în vederea fundamentării/întocmirii ulterioare a unor dosare de pensionare pe caz de boală. În realitate persoanele în cauză nu suferă de afecțiuni psihice, însă in schimbul sumelor de bani oferite medicului, acesta îi înregistra în evidenţele medicale ale spitalului, figurând fictiv atât cu internare cat si cu tratament de specialitate. Majoritatea acestor persoane nu rămâneau internate în spital si nici nu urmau tratamentul prescris. Mai mult, unora dintre pacienți le condiționa internările fictive de participarea la studiile clinice pe care acelaşi medic le conducea. Scopul acestui demers era obţinerea, pentru sine, de sume suplimentare de bani, întrucât retribuția medicului pentru derularea acestor studii se cuantifica în funcție de numărul de pacienți înrolați.

    Pentru a asigura numărul de pacienți prevăzut în protocoale, medicul psihiatru includea în studii și pacienți care nu suferă de afecțiunea pentru care era testat medicamentul experimental. La indicațiile acestuia, medicii rezidenți și asistentele medicale consemnau în foile de observaţie simptomele necesare includerii în studiu, omițând total sau parțial consemnarea simptomelor reale.

    Prin urmare, se constată că infracţiunile de care este acuzată inculpata sunt în măsură să afecteze ordinea socială, încrederea opiniei publice în actul medical, precum şi în studiile clinice care duc la omologarea pe piaţă a unor substanţe active.

    Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

     

    Precizăm ca punerea in mişcare a acţiunii penale este o etapa a procesului penal reglementată de Codul de procedura penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

     

     

     

    UPDATE 12: 

    Unul dintre martorii în dosarul privind studii clinice pentru autorizarea de medicamente a povestit cum s-a internat într-un spital de nebuni, deşi era perfect sănătos, deoarece voia să se pensioneze.

    Adevărul.ro a publicat stenogramele care scol la iveală întreaga poveste:

    Cum a început totul: monitorizarea cabinetului

    În paralel, procurorii SUPC monitorizau cabinetul medical al Delia Podea şi au interceptat discuţiile. Principalele probleme erau faptul că femeia lucra în străinătate, nu plătea niciun ban pentru fondul de pensii sau asigurări medicale şi era tînără, doar 44 de ani.

    Delia Podea: (n.o. neinteligibil) Acuma? Exclus. (n.o. neinteligibil) dacă nici nu lucraţi…

    Doamna: Am lucrat aicea, dar…

    Delia Podea: (n.o. neinteligibil) Foarte tânără.

    Doamna: (n.o. neinteligibil)

    Delia Podea: (n.o. neinteligibil) Trebe multe spitalizări…

    Doamna: Aa…

    Delia Podea:… cel puţin trei, patru.

    Doamna: Da?

    Delia Podea: Da. Doamna: Păi, orice trebuie io aş fi dispusă…

    Delia Podea: Nu ştiu… Cîţi ani aveţi? Doamna: 44.

    Delia Podea: Uitaţi… chestia asta.

    Doamna: Da?

    Delia Podea: Sunteţi foarte tânără.

    Doamna: (n.o. neinteligibil)

    Delia Podea: Altă lume, alte legi… S-a schimbat foarte mult legislaţia.

    Doamna: Îhî.

    Delia Podea: Foarte mult. Şi-i foarte greu şi dificil. (n.o. neinteligibil) şi-o plătit asigurări şi tot ce trebuie…

    Doamna: Se poate, atuncea?

    Delia Podea: Nu ştiu să vă spun. Nu pot să spun că se poate sau nu (n.o. neinteligibil) destul de complicat

    Doamna: Îhî.

    Delia Podea: Şi e mult mai greu decât a fost.

    Doamna: Poate de la anu’ (n.o. neinteligibil)

    Delia Podea: Nu ştiu. Păi vedem… de la anu’ eventual, da.

    Doamna: Vă mai caut, atuncea.

    Delia Podea: Mă mai căutaţi. Mă găsiţi aicea lunea seara.

    UPDATE 13:

    Tribunalul Arad a decis plasarea fostei șefe a Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Arad în arest la domiciliu, după ce a admis cererea formulată de aceasta, prin avocați, de revocare a arestului preventiv.

    Soluția pe scurt: Respinge cererea de revocare a măsurii arestului preventiv, formulată de inculpata Podea Delia Marina. În baza art. 348, raportat la art. 207 alin. 6 şi 7, art. 202 alin. 4 lit. d şi art. 218 Cod procedură penală, admite cererea formulată de inculpata Podea Delia Marina, arestată preventiv în Arestul I.P.J. Arad şi înlocuieşte măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26 iulie 2016, până la data de 24 august 2016, inclusiv. Organele de poliţie vor conduce inculpata la domiciliul acesteia. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatei obligaţia de a nu părăsi imobilul din mun. Arad, str. Macului, nr. 20 A, judeţul Arad, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a judecătorului în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpata are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu persoanele vătămate constituite părţi civile în cauză şi cu martorii descrişi în rechizitoriu, precum şi cu alte persoane stabilite, după cum urmează: colegii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, colegii din cadrul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad. În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 8, 9 Cod procedură penală desemnează Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Arad, cu verificarea periodică a respectării măsurilor şi a obligaţiilor de către inculpată. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 26 iulie 2016, ora 14:00.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

      • asa este s-ar putea sa mai apara,da ce te faci cu cele ce exista de mai bine de 10-14 ani si nu sunt rezolvate ci se incearca intimidarea reclamantilor,ca in cazul GENOCIDULUI de pe strada Marului unde este patria lui Mengelle adica Experimente daca scapa cineva cu viata sau nu …dupa fumul,gazele si funinginea degajata de la arderile de cauciucuri,de componente ale masinilor dezmembrate de la fer vechi si incendierea lor pentru recuperarea ferului vechii,oare toti sunt „fratii” cu falca si cei de la primarie,politie si gnm cj Arad? ne mai lipsea exact acest dr ajutor a lui Mangelle.Acum avem de toate.

        +20 voturi
        +1
        -1
    1. Oare cate medicamente au intrat pe piata in acest fel?
      Cum mai pot avea incredere in doctori si medicina? Spitale unde mai degraba te imbolnavesti, medicamente fara efect sau cu grave efecte secundare.
      In conditiile astea: Sa mai am incredere in campania de vaccinare? Fiecare fiola are un nr. care este centralizat intr-un sistem national. Dupa cativa ani compania farmaceutica/doctorii pot interoga baza de date si pot afla cum o mai duc copiii care au primit seria x de vaccin.
      Bine ca a fost „pus pe butuci” Institutul Cantacuzino…

      +16 voturi
      +1
      -1
    2. problema e ca societatea asta nu se va face bine pana nu se va intampla ceva,ceva nu foarte placut. e noaptea mintii,medicii isi omoara pacientii,politistii vand identitatea martorilor acoperiti,preotii fac tot felul de legatorii si dezlegatorii , totul pe bani,multi bani,de fapt asta e sigurul criteriu de evaluare a unei fiinte umane,zilele trecute ma intalneam cu o cunostinta,era sa zic prieten ,Doamne apara,si imi zice (nu ne vazusem devreo 2ani )”vad ca esti bine , deci tot e ok” nu prea l am inteles atunci am dedus apoi, -eram bine imbracat-

      +20 voturi
      +1
      -1
    3. Câți deontologi pe la goldisul asta… Gagea, Deme, Podea, Fildan si alți rahati universitari, corupti, care îmi scapă. Niște nulitati abjecte care au făcut averi pe prosteală, furt, plagiat etc Domnule rector, da’ chiar așa??? Chiar in halul asta? E plin campusul si ARED-ul de italieni si arabi, studenți la medicina, licențiați care habar n-au o boaba in romană! Nu va crapă obrazul de rusine? Halal cadre universitare!

      +31 voturi
      +1
      -1
    4. O mizerie de femeie. O criminala care merita sa putrezească in lanțuri!!!!!!! Ca ea sunt cei mai mulți. Medicii din romnania sunt in marea lor majoritate niște depășiți, incompetenți si șpăgari! Cei capabili si cinstiti, profesează in străinătate. Ai noștri sunt slugile companiilor farmaceutice. Criminali in halate!

      +19 voturi
      +1
      -1
    5. Tuturor

      Nu înțeleg acest elan de a lovi doar în Medici?!
      Toate bransele sânt pline de Corupți. În 26 de ani s-a generalizat mita și corupția în toată societatea. Peste tot se trag șpăgi! Românul este „curvă”, dar deontolog moralist. Când îi vine rândul să-și rezolve o ” problemă ” personală, nu mai tine cont de nimic.
      Cinism, cinism cât Casa!

      Ești considerat naiv, Prost, dacă ești cinstit.
      Mai ales când este vorba de sănătate, oamenii nu mai țin cont de nimic.
      „Nu sânt locuri la chirurgie?”
      ” Dute la cutărică, băgai plicul cu suta de euroi și se face locul dorit de tine. Îl sun să-i spun că mergi mâine la el.”

      PCR-ul este mai actual decât în vremea când era un partid.
      Locuri de muncă călduțe, doctorate, adeverințe, puzuri, autorizații de funcționare, inspecții, verificări tehnice, licitații, oferte, examene, … și așa mai departe. În România totul este „rezolvabil” dacă ești dispus să „dai”.

      Este o excepție când o ” problemă ” se rezolvă pe cale legală, fără intervenții, atenții și șpagă.

      +6 voturi
      +1
      -1
      • Medicii se joaca cu sănătatea omului, de aici acest sentiment de repulsie fata de actul medical si acești măcelari in halate albe. E una sa își rezolve cineva un loc de munca plătind o spaguta si alta e sa te joci cu sănătatea oamenilor pt bani. Daca se dovedește ca cei doi pacienți au murit in urma administrării unor medicamente care nu trebuiau prescrise, cateaua arestata ar trebui acuzata si de omor. Oricum, va face ani grei de puscarie. Frumos mod de a-ți petrece bătrânețea. Știați ca aceasta mizerie numita Podea se lăfăia intr-un lux cum rar se vede, in urma hoțiilor pe care le-a comis?? Asta este categoria de funcționari publici care ar trebui data exemplu cu ani grei de închisoare

        +6 voturi
        +1
        -1

    Scrie un comentariu

    5 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.