Update ExclusivJudecătoria Arad a hotărât: PNL – obligat să plătească mii de euro fostului consilier Glad Varga!

  de Alin Olteanu | 15 decembrie 2015, 10:00 AM | Știri Arad

  5

  Știri Arad. Fostul consilier local Glad Varga a făcut în aceste zile un gest, la prima vedere, destul de surprinzător dar, dacă ne „aplecăm” puțin asupra lui, e cât se poate de normal și întemeiat: a dat în judecată propriul partid pentru a-și recupera niște sume de bani deloc neglijabile! Este vorba de niște creanțe pe care acesta le are de recuperat de la PDL (actual PNL), existând facturi neachitate de partid, cu o vechime de trei ani, tocmai din anul 2012, în perioada alegerilor locale.

  Pe undeva, fostul consilier este obligat să procedeze în acest mod deoarece, chemat de Poliția Economică pentru a da explicații cu privire la anumite situații economice ale firmei sale, a fost pus să aleagă: ori încearcă, cu documente, să dovedească că unele facturi ale firmei sale nu sunt ireale și făcute doar pentru a spăla niște bani, ori plătește penal.

  Contactat telefonic, Glad Varga, un apropiat al primarului Falcă, a recunoscut pentru Special Arad că a înaintat acțiune în instanță. „Da. Este vorba despre niște facturi pe care PDL le are de achitat încă din 2012 și pe care trebuie să le justific. Mai mult nu vreau să comentez” a precizat fostul consilier local municipal.

  În ceea ce privește traiectul ex-consilierului local care acum se vede nevoit să se lupte cu SISTEMUL din care, la un moment dat, făcea parte, având credința naivă a tânărului bine pregătit (și moral, și profesional) că poate schimba munții și răzbate prin mulțimea de parveniți, vă promitem o revenire nu atât de spectaculoasă ca și acțiunea sa de azi, pe cât de supărătoare și de dat exemplu altora. (4 noiembrie 2015)

  UPDATE:

  Judecătoria Arad a tranșat foarte rapid „problema” banilor pe care PNL îi datorează lui Glad Varga. Astfel, în ședință publică, prin Hotărârea 6279/2015, Judecătoria Arad a constatat și a decis următoarele: „Ia act de tranzacţia încheiată între creditoarea INFOARQMEDIA SRL în contradictoriu cu debitorii Partidul Naţional Liberal şi Partidul Naţional Liberal – Filiala Arad, având următorul conţinut: „Subscrisa INFOARQMEDIA S.R.L.,în calitate de creditor şi PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL şi filiala Arad, în calitate de debitor a intervenit următoarea tranzacţie cu privire la stingerea litigiului dintre părţi. Debitoarea va plăti suma restantă contractuală de 26.115 lei () cu 0,1 % penalităţi / săptămână din 26 decembrie 2012, cu o eşalonare pe 15 luni cu o plată de 2000 lei în fiecare lună, în contul cunoscut al creditoarei.” Obligă debitoarea să plătească creditoarei suma de 1.700 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă”.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.