Știri Arad. Impactul mediatic creat în jurul Violetei Varga, cea care a fost numită inspector școlar pentru educație permanenentă, a făcut-o pe proaspăt numita în funcție să demisioneze după numai o zi de la apariția articolului pe Special Arad.

În urmă cu puțin timp am primit un comunicat remis de ISJ Arad prin care se anunță demisia Violetei Varga.

„Comunicat de presă

privind renunțarea la detașarea în interesul învățământului a d-nei prof. Violeta Varga ,inspector școlar pentru educație permanentă ( cu atribuții suplimentare în fișa postului, pentru activități extrașcolare), la ISJ Arad

D-na prof. Violeta Varga a ocupat prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârsitul anului școlar 2017 – 2018, postul vacant de inspector școlar pentru educație permanentă. Doamna profesor a fost propusă pentru ocuparea acestui post prin adresa nr. 841/M/06.09.2017 transmisă către Ministerul Educației Naționale și a obținut avizul MEN prin adresa nr. 2085/DGMP/13.09.2017, înregistrată la ISJ Arad cu nr. 880/M/15.09.2017.

Precizăm că doamna prof. Violeta Varga a îndeplinit condițiile legale privind ocuparea acestui post: este cadru didactic titular, grad I, membru CNEME și a depus la secretariatul ISJ Arad CV și acord scris privind ocuparea funcției menționate, conform Metodologieide organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar din inspectoratele şcolare, aprobată prin Ordinul MECTS nr. 5558/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Ca urmare a articolelor apărute în presă, pentru a nu periclita imaginea Inspectoratului Școlar Județean Arad, d-na prof. Violeta Varga a decis să renunțe la funcția pentru care a fost numită”.

Special Arad așteaptă și demisia inspectorului general Anca Stoenescu, cea care a numit-o, cel mai probabil în virtutea prieteniei, pe Violeta Varga în funcția de inspector.

 

Lucian Dănilă, 26 septembrie 2017, 1:50 PM