Banii trimiși în țară de românii plecați la muncă în străinătate vor fi verificați în detaliu și ulterior impozitați

  de Special Arad | 7 decembrie 2015, 12:22 PM | Internaţional

  1

  Inspectorii de la Agenția Națională de Administrare Fiscală au emis un nou set de decizii în ceea ce îi privește pe românii plecați la muncă în alte țări. Potrivit noilor reglementări, acestora li se impune ca o impozitare strictă a veniturilor pe care le realizează în străinătate. Se va mai verifica, de asemenea, și proveniența banilor pe care românii îi trimit lunar rudelor din țară, prin diferite servicii de transfer sau prin alte modalități transparente sau care nu respectă cadrul fiscal intern. Inițiatorii acestei măsuri consideră că doar prin acest demers se poate reechilibra bugetul Fiscului. De asemenea, ANAF caută să acopere deficitul existent în vistieria statului și să ofere o corecție severă evazioniștilor, informează newsar.ro. În consecință, începând de săptămâna viitoare.

  În altă ordine de idei, toți românii care trimit bani familiilor sau rudelor în România vor fi verificați lunar. În primă fază, statul român va verifica exclusiv provenienţa banilor, urmând ca ulterior să implementeze o impozitare realistă, conform cu prevederile în vigoare existente în România. Decizia inspectorilor de la ANAF este una deosebit de dură și, în ciuda impactului devastator pe care îl va avea asupra românilor aflați la muncă în străinătate, este singurul instrument menit să stopeze fraudele fiscale care erodează statul român, relatează aceeași sursă.

   

  sursa: http://teinformam.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mah.Voi nu sunteti sanatosi la cap.Din ce cauza am plecat din Romania?Din cauza voastră. Daca nu ati fost capabili sa creati locuri de munca ,ça sa va platim voua impozite, muncim pentru altii si le platim lor impozite. Nu mai aveti ce fura ? Nu o sa vedeti nici un euro de la nici un roman din diaspora. Si asa stam departe de familie si cei dragi, ne rupem oasele fiecare pe unde suntem…si voi vreti bani.Blestemati sa fiti voi ,copiii si familiile voastre. Amin.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.