Avem pozele „călăilor” care au tăiat copacii de la Ratio Beach! Vezi imagini din timpul tăierii din 27 decembrie (GALERIE)

  de Lucian Dănilă | 15 ianuarie 2015, 9:48 AM | Știri Arad

  6

  Ne refeream într-un articol recent la tăierea copacilor de pe malul Mureșului, din fața restaurantului Ratio Beach de pe Ștrandul Neptun. Tăierea acestora a venit chiar într-o perioadă în care scandalul în urbe era legat de spațiile verzi și anume proiectul care se referă la parcarea de sub Parcul Eminescu.

  În articolul de acum câteva zile apare un citat pe care îl reproducem aici: „Pâlcul de copaci care întregea panorama albiei naturale a Mureșului situat în fața localului Ratio Beach a căzut, aproape misterios, în după-amiaza zilei de 12 ianuarie, 2015”.

  Revenim acum și corectăm această informație. Un cititor al portalului nostru, pe nume Alexandru – celălalt îl știm doar noi și posesorul său – ne-a trimis pe mail-ul redacției mai multe fotografii chiar din timpul tăierii copacilor despre care scriem mai sus. Astfel, rectificăm și spunem că masacrul ecologic a avut loc anul trecut, în data de 27 decembrie, la orele amiezii, atunci când toată lumea era în febra sărbătorilor!

  În imagine se văd cei patru „călăi” care s-au ocupat de tăierea copacilor, aceștia fiind foarte relaxați.  

  Mai jos, publicăm încă o dată ceea ce ne-a declarat Dana Dănoiu, director la Agenția pentru Protecția Mediului din Arad: „din punctul nostru de vedere, vă putem spune că nu a fost solicitat aviz de tăiere a copacilor din partea niciunui agent economic sau instituție publică. Agentul economic trebuia să notifice Primăriei intenția de tăiere, după care Primăria, în calitate de proprietar, trebuia să solicite avizul de tăiere, în calitate de proprietar – aviz care trebuie să aibe la bază avizul ITRSV. Proprietatea la care facem referire este a Primăriei Municipiului Arad, care, legal, dacă ar fi intenționat tăierea acelor copaci, ar fi trebuit să ne ceară aviz. Nu a fost cerut – prin urmare nici nu a fost acordată niciun fel de autorizație în acest sens”.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă-ți tăia ție pomii ăia din fața casei, din grădină sau livadă, ”generale amar(ât) – care app. în general ai cam pierdut dintr-a treia gramatica pe drum (lăsați-i e forma corectă) îi dădeai naibii pe cei care au ordonat tăierea lor. Îți plac și ție betoanele ?! E mai fain să ai un oraș chel(it) de natură? Administrația anti verde a tăiat în 10 ani atâția copaci încât puteau forma liniștit o pădure. În parcul copiilor au plantat peste tot niște bâte triste în locul arborilor rămuroși. Praf în ochi. Important e să chelească terenul. Bâtele pot fi scoase oricând și de un copil. Vopsiți pe trunchiul fiecărui copac inscripția care să conțină specia din care face parte și faptul că arborele e sănătos. Numerotați toți copacii!

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Poate nu a vut “primarele” lemne de foc şi i-a tocmit pe amărâţii ăştia să taie frumuseţe de copaci ! Într-un stat civilizat “primarele” îşi dădea imediat demisia şi a doua zi era pe 6 Vânători cu noul costum dungat ! dar aşa ….primarele face ce vrea muşchii lui (chiar dacă nu sunt lucraţi deloc !) şi rezultatul e acesta ! Ruşine ! Poate din lemnul adunat mai face vreo 2-3 bănci de 850 de euro !

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.