vineri, 23 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Arsenie, un băiețel de 3 ani din Vârfurile, se luptă cu o boală cruntă de ani de zile. Poate fi ajutat…

  de Raluca Medeleanu | 7 iunie 2017, 9:05 AM | Știri Arad | Vârfurile

  1

  De trei ani, micuțul Arsenie Mocanu, din comuna Vârfurile, se zbate între viață și moarte, căci s-a născut cu o boală extrem de gravă: hidrocefalie triventriculara congenitala, o boală care provoacă acumularea de apă în cutia craniană, mărind-o și provocând dureri înfiorătoare de cap, din cauza presiunii pe creier.

  Micuțul a fost supus unei serii de operații, mai întâi la două luni și jumătate, iar ulterior, la un an și jumătate, când i s-a dat și cel mai clar diagnostic de medicii specialiști din București, de la Spitalul Maria Curie. Arsenie avea meningită, capul era plin cu puroi, avea hemoragii pe creier și chisturi. De la aflarea diagnosticului, micuțul a mai făcut încă 3 operații.

  Totalul de 7 operații în cei 3 anișori ai vieții lui Arsenie au devastat familia sa, mai ales că starea lui de sănătate este în continuare foarte gravă. De fiecare dată când face convulsii, familia este nevoită să-l transporte de urgență la Timișoara, la spitalul Louis Țurcanu. Ceea ce e și mai complicat este că părinții lui Arsenie nu au mașină, iar costurile de deplasare sunt peste puterile lor financiare, mai ales că aceste crize se repetă foarte des. Chiar și cu ambulanța, deplasarea durează foarte mult, fiind peste 180 de km între localitatea în care aceștia locuiesc și spitalul din Timișoara.

  Cazul tragic a ajuns în atenția Asociației „Misiunea Speranță pentru România” care a pornit o campanie umanitară, în speranța că va reuși să strângă banii necesari viitorelor investigații medicale și viitoarei operații necesare micuțului.

  „Părinți lui Arsenie sunt foarte îngrijorați de starea lui de sănătate, de convulsiile foarte dese și lungi. Este nevoie ca Arsenie să fie consultat de medici specialiști de la spitalul Monza și Maria Curie din București în neurologie, pediatrie și ortopedie. Arsenie are nevoie de ajutorul nostru pentru continuarea tratamentului pe care îl urmează lună de lună și pentru ca părinții lui să îl poată duce la medici specialiști din București. De asemenea, Arsenie are nevoie de recuperare prin kinetoterapie, pentru ca să poată duce o viață cât mai normală. Această recuperare o poate face numai în particular, fiind foarte sensibil din cauza bolii la condițiile de locuit.

  Costurile tratamentului lunar, deplasările dese la Timișoara din cauza convulsiilor, investigațiile medicale de specialitate, recuperările prin kinetoterapie și operațiile chirurgicale la care va fi supus Arsenie în viitorul foarte apropiat, vor costa aproximativ 5.000 de euro. Aceste fonduri vor fi folosite de părinții lui Arsenie pentru nevoile mai sus amintite pentru următorul un an de zile”, scrie Asociația „Misiunea Speranță pentru România”.

  Cei care doresc să-i întindă micuțului o mână de ajutor, o pot face printr-un transfer bancar în conturile specificate pe site-ul oficial al asociației umanitare „Misiunea Speranța pentru România”. Pentru mai multe detalii accesați site-ul, printr-un click, AICI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.