marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Zonele 2 și 5 din Arad rămân fără operator de salubrizare! Se pregătește o lovitură și pentru Retim?…

    de Raluca Medeleanu | 8 februarie 2019, 1:49 PM | Știri Arad | Topic special

    2

    imagine cu scop ilustrativ

    Județul Arad pare predispus la probleme în ceea ce privește salubrizarea. Dacă la Arad oamenii sunt într-o permanentă nemulțumire legată de Retim, situația fiind într-o tensiune crescendă, iată că nici în alte localități din județ situația nu este mai roz. Nemulțumirile sunt tot mai mari față de modul în care operează firma de salubrizare GSU în zonele în care a câștigat licitația.

    Astfel că în urma ședinței acționarilor de la ADI Deșeuri de joi, primarii care conduc localitățile în care operează GSU (zonele 2 și 5) au votat rezilierea contractului. Zona 2 cuprinde Chişineu Criş, Zărand, Zerind, Olari, Pilu, Grăniceri, Sintea Mare, Socodor, Mişca, Şepreuş și Şimand, iar zona 5 cuprinde Lipova, Bârzava, Birchiş, Bata, Ghioroc, Păuliş, Conop, Săvârşin, Şiştarovăţ, Petriş, Ususău, Zăbrani și Vărădia de Mureş.

    Operatorul de salubrizare GSU e de proveniență din București și face parte din Brai-Cata SRL din Brăila, companie despre care menționăm că și aceasta se confruntă cu probleme în județul Timiș, unde se discută chiar în aceste momente rezilierea contractului.

    Revenind la GSU, spuneam că autoritățile au demarat procedurile de reziliere a contractului deoarece consideră că firma nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale (de exemplu, nu are autorizație de mediu, nu are licență ANRSC, nu a distribuit recipienții în localități în perioada de mobilizare), însă ni se pare cel puțin interesant că acest lucru se întâmplă abia acum căci, potrivit contractului cadru, din moment ce GSU nu avea documentația completă la momentul încheierii periodei de mobiliate și începerii operării efective, adică după maxim 6 luni de la semnarea contractului, contractul trebuia să se rezilieze automat, fără a fi necesare alte formalități (conform articolului 7 din contract).

    Ținând cont că data de semnare a contractului cu GSU a fost în 14 iunie 2018, perioada de mobilitate se termina, conform datelor stipulate în contract, la 14 decembrie. Ne întrebăm cum oare comisia le-a dat ordin de funcționare atunci, din moment ce nu aveau documentația completă încă?

    Mai mult, nu putem să nu observăm similitudinile dintre lipsurile documentației pentru firma GSU și a firmei Retim din Arad. Așteptăm cu interes să vedem când și dacă se va pune problema rezilierii contractului cu Retim, în municipiul Arad.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Nemulțumirile sunt destule legate de activitatea Retim . De exemplu am fost obligata pe firma sa închei contract pentru 1 metru cub deșeuri reciclabile adică hârtie , carton etc pentru container albastru și platic , doze etc pentru galben . Nu știu când o sa adun atâta . Dar întrebarea este când se va ridica cel albastru ?
      În fiecare luna plătesc peste 100 de leI pentru toate serviciile inclusiv pentru ridicarea containerului albastru care nu se face . Acuma o sa plătesc mai mult pentru ca se majorează tarifele.
      Vi se pare normal ?

      +1 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    2 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.