Aleea Amara va avea pe o latură împrejmuire și poartă de acces

  de Raluca Medeleanu | 8 noiembrie 2022, 6:44 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Google Street View)

  Aleea Amara, dintre blocurile X 38 și X40 din Șega, a fost inclusă, alături de alte zone cu blocuri, în proiectul de regenerare urbană demarat de Primărie. Cu toate acestea, a rămas o porțiune care nu a mai fost modernizată, terenul nefiind în proprietatea Municipiului Arad. Fiind un teren gol, oamenii trec pe acolo adesea, „bătătorind” o potecă improvizată.  Pentru a opri accesul pe terenul menționat, municipalitatea a luat decizia să împrejmuiască perimetrul.

  Pentru această investiție, proiectul estimat la 25.000 lei a primit aprobarea consilierilor locali în ședința de marți, 8 noiembrie, iar lucrările propriu-zise se vor realiza într-un termen de 5 luni.

  „Ca amplasare, blocul X 40 este limitrof imobilelor din strada Dr. Ilarion Felea (foto jos), unde la nr. 18 există un imobil proprietate a Statului Român care a fost demolat. Pe acest teren s-a format o potecă de legătură pentru scurtarea drumului din str. I Felea, spre Aleea Amara, prin deschiderea vechiului gard aferent proprietății.Pentru a limita traficul pietonal pe această zonă, se impune realizarea uneiîmprejmuiri cu poartă de accesdin stalpi metalici si plasa bordurata -împrejmuire transparentă, care își va face rolul de a delimita proprietățile dar in același timp nu va îngrădi câmpul vizual”, se arată în proiectul de hotărâre votat de consilieri.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.