Zona 2 a județului, fără firmă de salubrizare. Garda de Mediu a declarat situația ca fiind de urgență

  de Raluca Medeleanu | 27 October 2022, 5:44 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  0

  Garda de Mediu Arad declară ca situație de urgență problema gunoiului din zona 2 a județului.  ADI SIGD Arad a reziliat marți, 25 octombrie, contractul de salubrizare și colectarea separată a deșeurilor cu operatorul SC CONSULT SOC CENTRUM SRL. Situația critică în care s-a ajuns are de a face cu modul defectuos în care operatorul a efectuat serviciile.

  ADI SIGD a semnalat situația și către Comisariatul Județean Arad a Gărzii de Mediu, iar ieri s-a deplasat la fața locului o echipă de comisari pentru a face verificări în cele 11 localitățile din zona 2. Localitățile vizate sunt: Chișineu Criș, Grăniceri, Mișca, Olari, Pilu, Șepreuș, Șimand, Sintea Mare, Socodor, Zărand și Zerind.

  „Au fost constatate că în UAT-urile aparținând zonei 2 containerele și pubelele pentru colectarea deșeurilor sunt suprapline, lângă containere aflându-se cantități însemnate de deșeuri municipale amestecate, iar pe spațiile publice și la intersecțiile drumurilor comunale/județene se găsesc pe suprafețe însemnate mari cantități de deșeuri necolectate. Colectarea deșeurilor nu se realizeză selectiv, iar transportul acestor deșeuri nu respectă graficul de colectarea stabilit”, a notat Garda de Mediu.

  În urma acestor verificări pe teren, comisarii Gărzii de Mediu au emis Hotărârea nr.58/2022 prin care constată că există o situație de urgență la nivelul celor 11 localități și au dispus „luarea de măsuri legale care se impun în vederea evitării unor situații care să afecteze starea de sănătate a populației și popularea excesivă a mediului”, solicitând o rezolvare cât mai rapidă a situației, până când va fi semnat un nou contract, temporar, cu o firmă de salubrizare autorizată.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.