luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Zona 2 a județului, fără firmă de salubrizare. Garda de Mediu a declarat situația ca fiind de urgență

  de Raluca Medeleanu | 27 octombrie 2022, 5:44 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  0

  Garda de Mediu Arad declară ca situație de urgență problema gunoiului din zona 2 a județului.  ADI SIGD Arad a reziliat marți, 25 octombrie, contractul de salubrizare și colectarea separată a deșeurilor cu operatorul SC CONSULT SOC CENTRUM SRL. Situația critică în care s-a ajuns are de a face cu modul defectuos în care operatorul a efectuat serviciile.

  ADI SIGD a semnalat situația și către Comisariatul Județean Arad a Gărzii de Mediu, iar ieri s-a deplasat la fața locului o echipă de comisari pentru a face verificări în cele 11 localitățile din zona 2. Localitățile vizate sunt: Chișineu Criș, Grăniceri, Mișca, Olari, Pilu, Șepreuș, Șimand, Sintea Mare, Socodor, Zărand și Zerind.

  „Au fost constatate că în UAT-urile aparținând zonei 2 containerele și pubelele pentru colectarea deșeurilor sunt suprapline, lângă containere aflându-se cantități însemnate de deșeuri municipale amestecate, iar pe spațiile publice și la intersecțiile drumurilor comunale/județene se găsesc pe suprafețe însemnate mari cantități de deșeuri necolectate. Colectarea deșeurilor nu se realizeză selectiv, iar transportul acestor deșeuri nu respectă graficul de colectarea stabilit”, a notat Garda de Mediu.

  În urma acestor verificări pe teren, comisarii Gărzii de Mediu au emis Hotărârea nr.58/2022 prin care constată că există o situație de urgență la nivelul celor 11 localități și au dispus „luarea de măsuri legale care se impun în vederea evitării unor situații care să afecteze starea de sănătate a populației și popularea excesivă a mediului”, solicitând o rezolvare cât mai rapidă a situației, până când va fi semnat un nou contract, temporar, cu o firmă de salubrizare autorizată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.