joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2„Ziua Z a DIICOT-ului”. 11 arestări aseară, la Arad, pentru trafic de droguri de mare risc

  de Special Arad | 26 noiembrie 2021, 9:32 AM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  În contextul numeroaselor percheziții efectuate în țară, și pe raza județului Arad se efectuează acțiuni realizate de polițiștii de la Crimă Organizată (SCCO), sub coordonarea DIICOT.

  În județul nostru au loc 34 de percheziții și vor fi emise 38 de mandate de aducere la interogare, pentru cantități mari de droguri de mare risc și importante sume de bani.

  Principalele locuri în care au loc perchezițiile sunt municipiul Arad și orașul Sântana, dar și alte localități din județ.

  La nivel național, DIICOT efectuează în această dimineață polițiștii și procurorii DIICOT participă la 457 de percheziții care vizează 47 de grupări implicate în trafic de droguri și de persoane.

  UPDATE

  Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad aduce informații suplimentare cu privire la perchezițiile care au loc astăzi pe raza județului Arad.

  „Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, efectuează 35 de percheziții domiciliare (din care 2 la instituții publice – unități penitenciare), privind destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea de infracțiuni la regimul substanțelor stupefiante și psihoactive, în formă continuată.

  Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – noiembrie 2021, o persoană bănuită, încarcerată într-un penitenciar, ar fi constituit un grup infracţional organizat, împreună cu alte două persoane, în vederea săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc şi operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, grup la care ar fi aderat mai mulți membri.

  În cadrul grupului, două persoane ar fi avut rol de leaderi, ocupându-se de organizarea, conducerea şi controlul activităţii infracţionale de trafic de droguri de risc și mare risc şi operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, procurarea de substanțe interzise şi distribuirea acestora către palierele inferioare, acestea colectând și banii proveniţi din activitatea ilicită.

  De asemenea, o parte dintre membrii grupului (unul dintre acesta fiind încarcerat într-un alt penitenciarul), ar fi sprijinit activitatea infracțională prin furnizarea, în mod direct, de droguri de risc și mare risc, iar alte persoane bănuite ar fi asigurat vânzarea drogurilor către diverse persoane, în judeţele Arad și Timiș.

  La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, vor fi conduse, în vederea audierii, 37 de persoane.

  Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Timişoara și Botoşani, al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Arad și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

  Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul trimis de IPJ Arad.

  UPDATE – 26 noiembrie

  Buda Adrian, Coruţiu Anton Gabriel, Trif Viorel Dumitru, Balint David, Crişan Valentin Patrick, Chiş Petru Vlad, Paven Sergiu Alexandru, Ilieşi Laurenţiu Cosmin, Coruţiu Mircea și Isopescu Vlad Constantin sunt cei 11 inculpați care au fost arestați aseară, în urma seriei de percheziții declanșate în Arad, în dimineața zilei de 24 noiembrie 2021, cu mandate eliberate de judecător la propunerea DIICOT în Dosarul nou constituit (3456/108/2021) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat (primii în stare de recidivă), trafic de droguri de risc și mare risc și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive („șoricioaică”) în formă continuată şi unii dintre ei, în stare de recidivă.

  „Centrul de operațiuni” al acestora se afla în orașul Sântana, cu ramificații până în… Penitenciarul Botoșani.

  Citește și: Cele mai mari percheziții din ultimii ani, la traficanți de droguri și de persoane. Sunt vizate grupări din Arad și alte trei județe – Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.