vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cele mai mari percheziții din ultimii ani, la traficanți de droguri și de persoane. Sunt vizate grupări din Arad și alte trei județe

  de Special Arad | 24 noiembrie 2021, 8:06 AM | Naţional | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Cea mai mare operațiune contra grupărilor de trafic de persoane și de droguri din ultimii ani este în desfășurare miercuri dimineață. Polițiștii și procurorii DIICOT participă la 457 de percheziții care vizează 47 de grupări implicate în aceste infracțiuni. Sunt vizate grupări infracționale din Arad, Timiș, Călărași și Constanța, potrivit Digi24.

  Anchetatorii spun că în dosar este vorba de un prejudiciu de milioane de euro.

  Astfel, miercuri dimineață, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, participă la 47 de acțiuni operative, care vizează activitatea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

  Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018.

  În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

  Sunt vizate fapte de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile.

  Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

  Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor, transmite DIICOT.

  Sursa: Digi24.ro

   

  Citește și: „Ziua Z a DIICOT-ului”. Peste 30 de percheziții la Arad, la persoane care dețin cantități mari de droguri de mare risc – Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.