miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua torționarilor! Unii au fost achitați, alții au fost trași pe o „linie moartă” temporară, iar alții și-au continuat treaba

  de Mihai Todoca | 27 iulie 2023, 8:38 PM | Blogul Special Arad

  0

  (foto: Facebook / / Cazul inginerului Ursu )

  În ziua în care torționarii disidentului Gheorghe Ursu au fost achitați de Înalta Curte de Casație și Justiție, în spațiul public au apărut niște imagini tulburătoare din Centrul Educativ Buziaș. În videoul prezentat pe mai multe site-uri se observă cum un gardian trage un adolescent din coloana de tineri din centru, îl aruncă la pământ și începe să-l lovească cu bestialitate pe cel căzut la pământ.

  În ajutorul gardianului vine și colegul lui care începe să-l lovească și el pe tânărul aruncat la pământ. După corecția aplicată tânărului lipsit de apărare, acesta este ridicat și dus din nou în coloana de tineri. Însă violențele nu se termină aici. Un alt tânăr, tot din coloană, este lovit de gardian.

  Imagini care nu au ce căuta într-un centru educativ pentru tineri. Imagini pe care orice om, cu puțină minte le-ar cataloga ca fiind tulburătoare. Însă ele ne arată sistemul în care ajung tinerii. Tineri care dealtfel au ajuns în acel Centru Educativ tot din cauza unor comportamente antisociale. Scopul unui asemenea centru este de a reeduca, nu de a propaga același comportament.

  Ceea ce au făcut acei gardieni ar trebui să fie un motiv suficient să fie destituiți imediat din funcție, însă doar împotriva conducerii au fost luate aceste măsuri. În altă ordine de idei, șeful de la IPJ Bihor, cel care face parte din subiectul atins de jurnaliștii de la recorder, încă este în funcție.

  Reiterăm că și la Arad, asemeni lui Paul Filimon polițistul care a expus presiunile la care a fost supus din interiorul IPJ Bihor, au fost cazuri în care polițiști arădeni au fost amenințați de către șefii lor superior. Nu s-a mai întâmplat nimic. S-a așteptat să treacă timpul, și totul s-a uitat.

  Dacă se tace în continuare, ne vom trezi într-o bună zi, că un simplu om care a luptat împotriva unui sistem corupt ajunge să fie ucis, iar criminalii lui să fie absolviți de vină. Ah, stați! Asta s-a întâmplat deja, chiar azi. Îl chema Gheorghe Ursu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.