duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua Pământului 2016, sărbătorită în peste 120 de ţări

  de Special Arad | 22 aprilie 2016, 11:11 AM | Eco | Internaţional

  1

  În lumea întreagă, astăzi se marchează „Ziua Pământului”, dedicată stopării distrugerii biosferei, a poluării și a încălzirii climei. Tema noii ediții a manifestării globale inițiate în 1970 și proclamată de ONU sărbătoare oficială în 2009, este „Copaci pentru planetă”.

  Mișcarea ecologică „Ziua Pământului” anticipează că astăzi vor marca sărbătoarea prin gesturi și fapte ecologice un miliard de oameni.

  În această zi, este programată ceremonia de semnare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, la sediul ONU din New York, de către Statele Unite, China și alte aproximativ 120 de țări. Această semnare îndeplinește o cerința cheie pentru intrarea în vigoare a Acordul adoptat de către toate 196 părți la Convenția-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice, la COP21 la Paris, la 12 decembrie 2015. În cadrul acordului, toate țările au convenit să conlucreze pentru limitarea încălzirii globale cu plus 2 grade Celsius în raport cu epocă preindustrială, în caz contrar existând riscul unor schimbări climatice cu efecte ireversibile.

  Google sărbătorește Ziua Pământului cu un doodle special, iar Facebook întâmpină, de asemenea, utilizatorii cu înștiințarea că astăzi este „Earth Day”, postare ce poate fi distribuită pe „peretele de Facebook”.

  google earth dayearth day facebook

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.