sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua Națională a României, sărbătorită în avans la Colegiul Național „Moise Nicoară” | Foto

  de Special Arad | 29 noiembrie 2018, 2:59 PM | Educaţie

  0

  (foto: Colegiul Național „Moise Nicoară” / Facebook)

  În holul festiv al liceului decorat cu stegulețe tricolore, ieri, în pauza mare, a avut loc un moment artistic dedicat Centenarului Unirii.

  După un scurt discurs susținut de directorul adjunct Maria Haș și după intonarea imnului României de către elevii din corul liceului, a urmat un moment poetic special: Batki Robert a recitat poezia „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” de Mihai Eminescu. A urmat un moment muzical – în interpretarea elevei Cristina Suba. Trupa de dansuri populare „Zorile Mureșului” (formată din elevii Bordenci Andrei, Dumitrescu Matei, Vujde Alin, Rusu Radu, Baciu Bogdan, Grăjdeanu Bianca, Mihailovici Patricia, Rotariu Oana, Brădean Luana și Bătrân Roxana) a încântat publicul cu o suită de dansuri tradiționale, iar în încheiere, toți participanții la acest eveniment au cântat împreună „Treceți batalioane române Carpații!”.

  Cu ocazia Zilei Naționale a României s-a mai organizat o expoziție de desene ale elevilor având ca tematică Ziua Unirii și o expoziție de cărți despre Marea Unire, care au completat frumos atmosfera de sărbătoare.

  A fost un moment încărcat de energie, tinerețe și patriotism, creat cu scopul de a sensibiliza tânăra generație, dar nu numai, față de valorile naționale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.