Ziua Internațională a Jazz-ului va fi sărbătorită la Cinema Arta

  de [email protected] | 28 aprilie 2015, 1:30 PM | Muzică | Știri Arad

  0

  Pentru al doilea an consecutiv, Aradul intră în rețeaua țărilor care sărbătoresc Ziua Internațională a Jazz-ului. 185 țări, 600 evenimente, 1 singură zi – #Jazzday: cea mai importantă zi din istoria Jazzului, pe 30 aprilie.

  Astfel, Aradul va marca Ziua internaţională a jazz-ului joi, 30 aprilie, la Cinematograful Arta, unde, începând cu ora 19, organizatorii au pregătit un concert susţinut de Peet Project (Budapesta), Zolbert şi Claudia Iuga. Publicul arădean va avea ocazia să asculte în avanpremieră piesele de pe noul album, interpretat într-un stil aparte, marca Peet Project.

  Intrarea va fi liberă.

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad. Acţiunea beneficiază de susţinerea Ared, Gonzo Media Design prin Mihai Molnar şi se desfăşoară sub patronajul UNESCO.

  ***

  În noiembrie 2011, cu ocazia Conferinţei Generale UNESCO, comunitatea internaţională a proclamat 30 aprilie ca “Ziua Internaţională a Jazzului”. Acesta zi are rolul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toată lumea pentru a sărbători şi pentu a învaţa despre arta jazz-ului, rădăcinile sale, viitorul şi impactul lui. La nivel global, la eveniment participă 185 țări, se organizează peste de 600 evenimente într-o singură zi. Astfel, 30 Aprilie devine cea mai importantă zi din istoria jazzului!

  Artişti:

  Zolbert – saxofonist, compozitor si producator.

  2013 – câștigător al premiului de compoziție smooth-jazz al festivalului din Zuglo (HU)

  2014 – câștigă primul loc și premiul pentru cea mai bună orchestrație în cadrul celei de-a VII-a ediții a festivalului de smooth-jazz Jazzy (HU)

  Peet Project –

  Trupa este condusă de Peter “PEET” Ferencz care, cu ajutorul unei viori, oferă un caracter aparte și unic stilului muzical abordat.
  Talentul lui PEET a fost observat încă de la vârsta de 4 ani, când a început să studieze vioara clasică. La 13 ani, a realizat că muzica clasică nu este cea mai bună alegere, astfel începe să cânte în mai multe colaborări și chiar înregistrează piese de hip-hop, r’n’b, soul sau chiar piese pop. În liceu, se cunoaște și leagă o prietenie profundă cu pianistul Adam Lorincz. Datorită multiplelor puncte comune, cei doi încep să compună piese, iar în 2009 se înființează trupa PEET PROJECT, care debutează prin câștigarea titlului „Cea mai bună piesă jazz”, concurs organizat de radioul 90.9 JAZZY (Budapesta).
  În 2010, apare primul album intitulat „Pink Spirit”, care obține aprecieri internaționale (Jazz Corner, JazzTimes sau Smoothjazz.com). Piesele acestui album intră în topurile smooth-jazz din Marea Britanie, S.U.A., Germania și Elvetia.
  Debutul internațional are loc în Septembrie 2011, în Elveția, când sunt invitați să deschidă un festival de muzică, unde au urcat pe aceeași scenă cu Victor Bailey și Drew Davidsen.
  Al doilea album intitulat „Turn You On”, apare în Noiembrie 2011, și inevitabil intră în heavy-rotation-ul mai multor radiouri internaționale (peste 1700 de difuzări în Marea Britanie și S.U.A.) Piesa de rezistenta al acestui album, „Does the music turn you on” a fost produs de „Peet” sub atenta coordonare al lui Brian Culbertson.
  2013, un an important pentru „Peet Project”. În aprilie, sunt invitați la SEABREEZE JAZZ FESTIVAL, unde formatia reușeste să obțină ovații și aplauze de la peste 8000 de participanți.

  Claudia Iuga – un important personaj muzical al Aradului, semifinalista concursului Vocea României – ediția 2013. A urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj și, de câțiva ani, este solista vocală a trupei Quaternion Band. Claudia va interpreta câteva piese împreună cu Peet Project.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.