Ziua internațională a dansului, celebrată la Arad | Galerie foto

  de Special Arad | 28 April 2017, 2:41 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Aradul a celebret ieri după-masă, cu o zi mai devreme, pentru al patrulea an consecutiv „Ziua Internațională a Dansului”, printr-un spectacol de dans cu aradeni de toate varstele, de la 5 la 50 de ani, în incinta centrului comercial Atrium. Momentele coregrafice oferite de dansatorii profesioniști au fost intercalate cu reprize de dans interactive, adresate spectatorilor.

  Evenimentul a fost organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad, Centrul Județean de Voluntariat, Asociația Doma Art Style și Atrium Mall.

  Originea acestei sărbători își are rădăcinile în anul 1982, atunci când Institutul Internațional de Teatru, prin Comitetul Internațional al Dansului, a hotarat ca în fiecare an, la data de 29 aprilie, să fie celebrată Ziua Internațională a Dansului. Sărbătoarea comemorează astfel și ziua de naștere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810).

  Ziua Internațională a Dansului încurajează promovarea dansului în lume, dincolo de bariere etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toți iubitorii dansului, oricare stil ar fi acesta.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.