Zilele Aradului, cu parfum de epocă (galerie foto)

  de Raluca Medeleanu | 21 August 2014, 4:18 PM | Cultură | Știri Arad | Strada

  1

  V-ați gândit vreodată cum ar fi fost să asistați la Zilele Aradului acum 80 de ani?

  O imagine inedită, postată pe Facebook de Florica Sarca, vă dă posibilitatea să vă întoarceți pentru câteva clipe în timp, în perioada interbelică, când Aradul trecea printr-o fază de modernizare înfloritoare. Pe atunci, orașul își extindea teritoriul, incluzând satul Micălaca și înglobând zonele cunoscute astăzi sub numele de Grădiște, Poltura și Bujac, înregistrând o mărire semnificativă a populației  (76.015 locuitori în 1937).

  Tot în acea perioadă, se dezvoltau rețeaua de apă și sistemul de canalizare, se înființau numeroase școli, iar strada afișată în imagine primea statutul de bulevard, fiind cea mai importantă zonă comercială și locul de promenadă al arădenilor (Corso). Astfel, nu este de mirare că, încă de pe atunci, spațiul respectiv a fost ales ca locul de desfășurare al Zilelor Orașului.

  O scurtătură spre trecut, pe strada Românului

  antic (1)

  După ce ați căzut în nostalgie, privind imaginea respectivă, vă invit să mergeți până pe strada Românului (perpendiculară cu Mețianu), unde veți putea continua călătoria imaginară către timpuri demult uitate, plimbându-vă printre standurile cu parfum de epocă, ce găzduiesc sute de antichități, de la mobilier și decorațiuni interioare, la bijuterii, binocluri, monede, tablouri, sau chiar fotografii de epocă cu orașul Arad. Iar dacă nu doriți să cumpărați nimic, merită totuși plimbarea,  strada respectivă devenind un adevărat muzeu în aer liber, pe perioada Zilelor Aradului.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.