Zi istorică! Barajul Mihăileni a fost recepționat! Data începerii lucrărilor… 1987!

  de - | 31 March 2022, 7:50 PM | Regional

  0

  (foto: replicahd.ro )

  Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a fost, joi, în județul Hunedoara, unde a participat la recepția barajului Mihăileni, ale cărui lucrări au început în urmă cu 36 de ani. Tánczos Barna a spus că ani de zile au fost încercări de finalizare a barajului de la Mihăielni, iar anul trecut și anul acesta s-au alocat peste 34 de milioane de lei pentru finalizarea barajului.

  „Este o lucrare de extremă importanță pentru că protejează sute, mii de case și protejează localitățile din aval de viituri, de inundații. Protejăm vieți, protejăm bunuri, case, care, de fiecare dată când erau inundații și viituri, erau în pericol. Anul trecut deja am avut o situație când parțial am putut să folosim această lucrare pentru a salva casele din aval. După 36 de ani de la pornire, în sfârșit putem să spunem că acest baraj se recepționează”, a spus ministrul Mediului. Potrivit lui Tánczos Barna, mai sunt etape procedurale de finalizat, între care procesul de expropriere și devierea drumului național. „Trebuie să deviem înalta tensiune, linia de electricitate și putem spune că am terminat o lucrare începută în anii ’80”, a mai spus ministrul.

  Construcție oprită de căderea regimului comunist Barajul şi lacul de acumulare de la Mihăileni, aflat la 15 kilometri de municipiul Brad, la limita judeţelor Hunedoara şi Alba, se află în construcţie din anul 1987, iar lucrările trebuiau finalizate în cinci ani, potrivit proiectului iniţial.

  Citeste mai multe pe: pressalert.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.