sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Zelenski, despre Viktor Orban: „Singurul din Europa care îl susține în mod deschis pe Putin”

  de - | 3 aprilie 2022, 1:03 PM | Internaţional | Politikos

  4

  (foto: Orbán Viktor, Володимир Зеленський / Facebook)

  Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski l-a atacat direct pe Viktor Orban, într-un discurs susținut sâmbătă seară, cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor în Ungaria, scrie Libertatea și Wales Online.

  „El este practic singurul din Europa care îl susține în mod deschis pe Putin”, a spus Zelenski, cu privire la Orban. „Nu am cerut nimic special de la Budapesta. Nu am primit nici măcar ce au făcut toți ceilalți! Nu am văzut un leadership moral. Nu am văzut niciun efort pentru a opri războiul! De ce oare?”, s-a întrebat președintele ucrainean.

  „Dacă este un război, atunci îl numesc război, nu «operațiune specială». Dacă aceasta este o amenințare pentru întreaga Europa, atunci o numesc o amenințare pentru întreaga Europa. Aceasta se cheamă onestitate, care domnului Orban îi lipseşte. Probabil a pierdut-o undeva, în timpul contactelor cu Moscova”, a conchis Zelenski.

  Candidatul la un nou mandat de prim-ministru, Viktor Orban a început dimineața cu mesaje electorale prin care încearcă să dea de înțeles că el și partidul său sunt singurele șanse ale Ungariei pentru păstrarea păcii și a siguranței țării. „Cine votează stânga, alege războiul!”, a fost mesajul partidului Fidesz pe Facebook cu câteva minute înainte de ora 8 dimineața, iar la 10:28, Viktor Orban a continuat pe Facebook cu un mesaj similar: „Miza alegerilor de astăzi: Ungaria este lăsată în afara războiului. Suntem pentru pace. Doar Fidesz!”.

  Lozincile electorale ale contracandidatului principal, Márki-Zay Péter, se concentrează în mare parte pe „schimbare”, dar în urmă cu cinci ore, și acesta a postat pe Facebook un anunț electoral în care a vorbit despre pace și înțelegere: „Pace în Europa, pace între maghiari și maghiari. Un tărâm al iubirii, în care se potrivesc o varietate de oameni și o varietate de gânduri. Acolo unde nu divizarea și confruntarea, ci respectul și stima unul față de celălalt sunt firești”.

  Potrivit Telex.hu, până la ora 9:00 (ora Ungariei), 10,31% dintre persoanele cu drept de vot s-au prezentat la urne.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Avem motive să te considerăm un trol care poluează acest site din 9 februarie 2022 exclusiv cu propagandă pro-Kremlin / anti-UE. IP-ul tău e din zona Bacău-Vaslui și semnezi ba cu pseudonimul Spiritul, ba cu Patriotul. Ți s-au șters astăzi două comentarii, nu la acest articol, ci unul la celălalt articol despre alegerile din Ungaria (în care îl susții pe Orban) și unul la cel despre alegerile din Serbia (în care susții că ești convins că poporul sârb nu va alege robia UE). Mai calmează-te, degeaba încerci să dai impresia că ești „mulți”.
    Ai destule comentarii aprobate deja. Toate au același mesaj și același ton pro-Putin și de aceea ne rezervăm dreptul de a-ți filtra lozincile.

    Trol (definiție) = persoană plătită pentru a genera și disemina fake news în presa alternativă și pe rețelele de socializare.

    +4 voturi
    +1
    -1
  1. Părere greșită! Nu sunt plătit de nimeni,nu sunt Patriotul și nu sunt nici pro-rusia! Sunt pro român și pro pace,iar în ceea ce -l privește pe Orban,acesta merită respect pentru pozitia lui față de războiul ruso-ucrainean Priviți România ce a ajuns după ,,aderarea” la UE!Dacă nu am dreptate ,demonstrați acest lucru!

   0 voturi
   +1
   -1
   • Întâmplător însă ai același IP cu Patriotul.
    Poate ne explici de la celălalt capăt al țării cu ce ocazie pe la noi, pe un site de știri din Arad.
    Și poate ne mai explici cum reușești să comentezi fără să completezi adresa e-mail (câmp obligatoriu ca să poți comenta pe site).

    +2 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.