Zecile de mii de porci ai lui Dimitrie Muscă urmează să fie îngropați în apropierea Complexului Macea! Astăzi a început pregătirea gropii

  de Andreea Daniela B. | 17 martie 2021, 3:52 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  De două săptămâni, la Complexul din Macea a început procesul de incinerare a porcilor. Dimitrie Muscă deține aproximativ 20.000 de porci care nu au mai putut fi sacrificați pentru a duce carnea pe piață deoarece gripa porcină a lovit și la Macea. Porcii au început să moară pe rând și în ultimele două săptămâni s-au căutat soluții pentru a putea să scape de ei cât mai repede. Și de cei morți și de cei care urmează să fie incinerați. Fiind atât de mulți, singura soluție, pe lângă incinerare, era aceea de a îngropa animalele.

  „Dacă încep porcii să putrezească și noi nu putem să îi îngropăm nu o să mai poată lumea să stea nici în Arad, nu doar aici în zonă, ne declara Dimitrie Muscă.

  Acest lucru a fost aprobat la începutul săptămânii acesteia printr-o hotărâre emisă de Centrul local de combatere a bolilor, așteptată încă de săptămâna trecută. Într-un final, s-a hotărât că porcii vor fi îngropați în apropierea Complexului Macea, iar astăzi a început pregătirea locului. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu și Comisariatul Județului Arad se află la fața locului pentru a se asigura că sunt respectate condițiile de pregătire și amenajare a gropii unde urmează să fie îngropați porcii.

  Comisarii Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad, în control la S.A.COMBINATUL AGROINDUSTRIAL CURTICI-Complex MACEA” în vederea implementării întocmai a prevederilor Hotărârii nr. 3 a CLBC Arad, privind ecarisarea alternativă prin îngroparea cadavrelor rezultate în focarul existent de pestă porcină africană”, declară reprezentanții Gărzii de Mediu Arad.

  Așadar, peste câteva zile va începe îngroparea porcilor, lucru care se va desfășura, conform celor declarate de Dimitrie Muscă, în paralel cu incinerarea.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.