vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Zeci de morți în urma unui dezastru aerian! Un avion militar s-a prăbușit în Filipine

  de Special Arad | 5 iulie 2021, 9:55 AM | Internaţional

  0

  (foto: Twitter / @pnagovph)

  47 de oameni au murit după prăbușirea unui avion militar de transport în Filipine, acesta fiind cel mai grav dezastru aerian militar din țară din ultimele decenii, scrie CNN.

  Aeronava, un C-130 Hercules, a depășit pista la aterizare și a intrat în niște case aflate în apropiere de aeroport. Avionul s-a rupt în două din cauza impactului. La bord erau 96 de militari, în mare parte recruți care tocmai participaseră la o misiune de antrenament. Cinci dintre aceștia sunt încă dați dispăruți. Printre victime sunt și civili aflați la sol.

  Martorii oculari au spus că au văzut câțiva soldați sărind din aeronavă înainte ca acesta să se prăbușească.

  Generalul general Edgard Arevalo, purtător de cuvânt al armatei, a declarat că 47 de militari au murit, în timp ce 49 au supraviețuit accidentului și sunt tratați în spitale. Trei civili de pe teren au fost uciși și patru au fost răniți, a spus Arevalo.

  El a adăugat că soldații din aeronavă erau proaspăt absolvenți și tocmai terminaseră pregătirea militară.

  Conform Digi24, o echipă de anchetă a sosit luni la fața locului pentru a cerceta cauza accidentului și pentru a lua declarații soldaților supraviețuitori.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.