marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Zeci de mii de oameni de la festivalul „Rock am Ring” – evacuați din cauza unei amenințări teroriste

  de Special Arad | 3 iunie 2017, 9:30 AM | Internaţional

  0

  Festivalul de muzică „Rock am Ring” care atrage zeci de mii de persoane pe circuitul de curse automobilistice de la Nürburgring, în vestul Germaniei, a fost evacuat vineri seară din cauza unei „ameninţări teroriste”, au anunţat poliţia şi organizatorii, transmite AFP.

  Poliţia a informat că dispune de „elemente concrete în lumina cărora nu este de exclus o posibilă ameninţare teroristă”, potrivit unui comunicat difuzat în prima zi a evenimentului care se desfăşoară până duminică.

  „Cum securitatea este o prioritate, iar orice punere în pericol a participanţilor la festival trebuie evitat pe cât este posibil, s-a decis suspendarea festivalului pentru astăzi”, a continuat poliţia, fără să precizeze natura ameninţării şi elementele de care dispune.

  La rândul lor, organizatorii le-au adresat vizitatorilor, într-un mesaj distinct, rugămintea de a se îndrepta „ordonat şi în linişte spre ieşire şi terenurile de camping” pentru „a susţine investigaţiile poliţiei”.

  Ei şi-au exprimat speranţa că festivalul va fi reluat sâmbătă.

  Poliţia a precizat că securitatea fusese deja întărită în urma atentatului comis la 22 mai la Manchester după un concert al cântăreţei pop americane Ariana Grande, cu „1.200” de persoane desfăşurate suplimentar în apropierea celebrului circuit automobilistic de la Nürburgring care găzduieşte festivalul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.