sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Alertă la Bruxelles! Amenințare teroristă, în limba rusă, asupra liniei de metrou

  de - | 8 martie 2023, 1:19 PM | Internaţional

  0

  (foto: Pixabay via Pexels.com)

  Alerta a fost declanșată în urma unui e-mail prin care era transmisă o amenințare cu un atac asupra uneia dintre liniile metroului din capitala Belgiei. Mesajul a ajuns la poliția federală care a început să facă verificări, relatează miercuri, 8 martie, postul VRT și publicațiile De Standaard și Le Soir, citate de Libertatea.

  Potrivit presei locale, au fost trimise mail-uri anonime în limba rusă către instituții europene, unul pe 16 februarie și altul la începutul lunii martie. Expeditorul amenința că pe 8 martie va fi comis un atac asupra liniei de metrou Rogier-Yser, de-a lungul micului inel de centură din Bruxelles, în apropiere de stația Nord. De asemenea, se vorbea despre un atac asupra comunității LGBT.

  Procurorii din Bruxelles au deschis o anchetă. „Șansa ca un atac să aibă loc cu adevărat nu este considerată foarte probabilă”, a declarat Willemien Baert, purtător de cuvânt al Parchetului din Bruxelles.

  Miercuri dimineață, polițiști cu câini care depistează explozibilii au verificat mai multe linii de metrou, până la această oră nu s-a găsit însă nimic suspect.

  Sursa: Libertatea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.