miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Zeci de arestări în urma unei arestări eșuate! Suspectul și un ofițer KGB și-au pierdut viața

  de - | 30 septembrie 2021, 8:32 PM | Internaţional

  0

  Cel puţin 50 de persoane au fost arestate de forţele de securitate din Belarus (KGB), sub acuzaţii de insultare a unui reprezentant al puterii sau incitare la ură socială, după ce au postat opinii personale şi comentarii pe reţelele de socializare despre un schimb de focuri produs cu două zile în urmă şi în care şi-au pierdut viaţa un ofiţer KGB și un manager IT.

  „Aparent arestările sunt legate de comentarii postate pe reţele de socializare despre moartea lui Andrei Zelţer şi a unui ofiţer KGB”, s-a arătat într-un mesaj postat de Viasna-96, un grup pentru apărarea drepturilor omului din Belarus, citat de Reuters.

  Autorităţile belaruse au declarat că ofiţeri KGB au împuşcat marţi un bărbat în vârsta de 31 de ani, după ce acesta a opus rezistenţă forţelor de ordine, fără să-i confirme identitatea.

  Anterior, KGB-ul belarus anunţase că un ofiţer al său a fost ucis în timpul unei percheziţii la Minsk: proprietarul apartamentului nu a dorit să deschidă, iar când echipa trimisă a spart uşa, acesta ar fi deschis focul cu o puşcă de vânătoare, informează Agerpres.

  Potrivit publicaţiei belaruse Naşa Niva, bărbatul ucis era angajat al filialei din belarus a companiei de software EPAM Systems, cu sediul în SUA. El era programator şi un simpatizant al mişcării de contestare a regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, notează digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.