Zece migranți se „plimbau” în apropierea Frontierei de Vest și au ajuns – cu ajutor – la sediul Poliției

  de Special Arad | 27 iulie 2021, 11:46 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Zece cetățeni străini au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II, Vărșand (județul Arad) și Borș (județul Bihor), încercând să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria, pe jos.

  În data de 26.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Irak, Egipt și Tunisia, cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani.

  Acţiuni similare s-au desfăşurat şi la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, unde polițiștii de frontieră au depistat, pe timpul executării misiunilor specifice, în apropierea liniei de frontieră, cinci cetățeni străini care se deplasau pe jos cu intenția de a trece frontiera ilegal în Ungaria. În urma cercetărilor s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani.

  Tot ieri, în jurul orei 15:40 poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au observat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos. Nici acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, fiind conduse la sediul sectorului, unde s-a stabilit că aceștia sunt cetățeni din Algeria, în vârstă de 35, respectiv 41 de ani.

  În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.