marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Zece migranți ascunși în TIR-uri, depistați la frontiera cu Ungaria

  de Special Arad | 22 iunie 2021, 10:22 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat zece cetăţeni din Siria, Pakistan şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

  Azi dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere, pe ruta Bulgaria – Olanda.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 18 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

  Acțiuni asemănătoare au avut loc ieri la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetățean turc, respectiv un român. Conform documentelor de însoţire a mărfii, aceştia transportau mobilier pentru societăți din Germania.

  Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre mărfurile transportate, șapte persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt patru cetățeni din Afganistan, doi din Siria și un cetățean din Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 și 46 de ani, solicitanți de azil în România.

  În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.