miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Zece ani de așteptare! Ilie Năstase a onorat invitația la Arad la turneul care îi poartă numele (FOTO-VIDEO)

  de Lucian Dănilă | 5 august 2014, 4:22 PM | Recomandările editorilor | Sport | Video

  0

  Ilie Năstase s-a prezentat astăzi arădenilor. A făcut-o după zece ani, adică la cea de a zecea ediție a turneului de fete care îi poartă numele. „Era normal să vin la fete. Doar lor o să le mai dau numele”, glumea marele campion al anilor 70.

  „Am venit pentru că nu am mai putut rezista la insistențele Anelei. Tot insistă de zece ani, dar parcă anul ăsta a facut-o mai tare”, spune Năstase despre directorul turneului, Anela Freer. Apoi a vorbit presei arădene, dar a și semnat zeci de autografe, fie pe pliante, fie pe reviste, fie pe tricouri. După sesiunea de autografe, fostul lider mondial s-a fotografiat cu cei prezenți. la un moment dat a fost îngrămădit între două domnișoare și nu s-a abținut: „încă două la cele 2.500 pe care le-am avut nici nu se simt…”

  Pus pe glume, Ilie Năstase a vorbit și despre tenis. Printre altele, el crede că ar trebui organizate mai multe astfel de turnee în țară și chiar ar fi bine să fie cu limită de vârstă, până la 17 ani. „fetele trebuie să crească, or la astfel de turnee când joacă una de 21 cu una de 17 se simte”, spune el.

  Năstase și-a amintit că a mai fost la Arad acum mai bine de 50 de ani. „Atunci am fost singura dată la Arad pentru tenis. În rest am fost cu alte treburi. Avem 12 sau 13 ani și am fost la un turneu pe echipe. Eram și juniori și seniori și fete…”

  NASTASE 1

  Nu în ultimul rând, Năstase i-a făcut o caracterizare și lui Marius Copil, tenismanul arădean aflat pe poziția 181 ATP. „El are talent, dar cred că insistă prea mult pe turneele de dublu. I-am spus și lui și lui Tecău să se axeze mai mult pe turneele de simplu. Pe vremea mea, cei care erau buni la simplu erau buni și la dublu, dar acum văd că e altfel”, a mai spus „Nasty”.

  FOTO: DORU JIDOI

  VIDEO: CĂLIN BIBE

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.