miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Irina Begu a mulțumit unei arădence în discursul susținut la festivitatea de premiere a turneului București WTA 125

  de Dan Lazăr | 19 septembrie 2022, 11:39 AM | Sport

  0

  Irina Begu a câștigat prima ediție a turneului WTA 125 Țiriac Foundation Trophy, iar la festivitatea de premiere a amintit și de sprijinul constant primit din partea unei arădence.

  „A fost o săptămână extraordinară pentru mine și mă bucur că am reușit, după 5 ani, să joc din nou acasă, la București. Vreau să o felicit pe Reka, bravo, ai avut o săptămână minunată, felicitări pentru că ai intrat în prima sută! Vreau să mulțumesc sponsorilor, e un turneu extraordinar, m-am simțit extraordinar din nou acasă. Bravo, Cosmin, ați ridicat standardele unui turneu de 125!

  Mulțumesc echipei mele, familiei mele, prietenului meu, Răzvan și tuturor celor care au venit să mă susțină. Mulțumesc și șefei de galerie, Anela!”, a spus Begu.

  Anela Freer este nelipsită de la turneele importante organizate în țară, unde le susține necondiționat pe sportivele din România. Între 2004-2019, Anela a fost directorul de turneu s numeroase competiții ITF desfășurate la Arad, cu premii de 10.000, 15.000 și 25.000 de dolari, atât la feminin, cât și la masculin.

  „Nu pot să privesc liniștită un meci al unei jucătoare sau al unui jucător din România. Încerc, prin încurajările mele, să le transmit încredere și energie. În plus, îi îndemn și pe ceilalți spectatori să participe la încurajări, astfel că, de multe ori se creează o galerie, care cred că are o mică contribuție la un eventual succes tricolor”, ne-a declarat antrenoarea Anela Freer.

  Salt de 11 locuri

  Irina Begu, Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au înregistrat urcări spectaculoase în clasamentul WTA, dat publicităţii luni, unde Simona Halep se menţine pe locul 9.

  După Halep, următoarea româncă din clasament este Irina Begu, care a urcat 11 locuri şi este pe 33, după ce a câştigat Ţiriac Foundation Trophy. Begu are 1424 puncte.

  Sorana Cîrstea, care a coborât de pe locul 38 pe 39, cu 1300 puncte.

  Semifinalistă la Portoroz, Ana Bogdan a urcat 11 locuri şi se află pe 54, cu 982 puncte.

  Învingătoare la turneul ITF de la le Neubourg, Jaqueline Cristian a urcat 19 locuri şi este pe 68, cu 841 puncte.

  În Top 100 se mai află şi Elena Gabriela Ruse -fosta câștigătoare la ITF Arad, în proba de simplu-, care a urcat de pe 96 pe 94, cu 673 puncte.

  Dan Lazăr (București)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.