marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Windows Made in China. Nu e o glumă… sistemul de operare urmează să fie folosit de guvern

  de - | 24 septembrie 2015, 1:51 PM | IT

  0

  Sistemul de operare se numeste NeoKylin si e produs de firma China Standard Software, cu sediul in Shanghai, scrie Yoda.ro.

  Guvernul chinez si-a dorit sa foloseasca un sistem de operare local, care sa semene cu Windows XP, versiune care se bucura de multa popularitata in tara. Asa a aparut NeoKylin, prin care autoritatile chineze vor sa reduca dependenta de tehnologia straina, in principiu din ratiuni de securitate.

  In prezent, peste 40% dintre PC-urile vandute de Dell in China au NeoKylin instalat, iar autoritatile locale din Siping il folosesc deja.

  „Versiunea comunitara” NeoKylin 6.0 poate fi descarcata de pe site-ul companiei producatoare, China Standard Software.

  Interfata seamana bine de tot cu cea a Windows XP, iar terminologia s-a pastrat: My Computer este tot My Computer, la fel si My Documents, Recycle Bin, Control Panel si asa mai departe. Cea mai mare schimbare este fotografia de background.

  NeoKylin vine cu cateva aplicatii preinstalate, precum Firefox, GIMP si o aplicatie calculator.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.