Will Smith a câştigat Globul de Aur pentru interpretarea din „Regele Richard”

  de - | 10 January 2022, 9:11 AM | Film | Internaţional

  0

  Actorul american Will Smith a primit premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film dramă, arată organizatorii evenimentului pe Twitter. Este vorba despre filmul „Regele Richard”, film în care Will Smith joacă în rolul tatălui celebrelor tenismene, Serena și Venus Williams.

  Smith a primit premiul pentru rolul din filmul „King Richard” (King Richard, 2021). Unul dintre principalii rivali ai actorului a fost britanicul Benedict Cumberbatch, care a jucat în filmul „The Power of the Dog” (2021). Anul acesta, organizatorii au renunţat la tradiţionala difuzare a premiilor. În februarie 2021, Los Angeles Times publica faptul că nu existau reprezentanţi de culoare în juriul premiului, motiv pentru care Asociaţia Jurnaliştilor Străini de la Hollywood (HFPA) a fost aspru criticată de comunitatea de experţi şi de reprezentanţii industriei filmului, scrie adevarul.ro.

  Atunci, NBC, care a găzduit emisiunea, a declarat că nu o va mai găzdui şi în 2022 din cauza componenţei juriului format din 87 de jurnalişti şi care nu reflectă în mod adecvat diversitatea societăţii americane. Premiile Globul de Aur, acordate anual de Asociaţia Jurnaliştilor Străini Acreditaţi la Hollywood, sunt pe locul doi după Oscaruri, ca prestigiu în Statele Unite, scrie adevarul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.