Whirlpool preia Indesit pentru 758 milioane euro

  de Special Arad | 11 July 2014, 5:53 PM | Business

  0

  Producătorul de electrocasnice Whirlpool va prelua 60% din acţiunile companiei italiene Indesit, pentru 758 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare achiziţie efectuată de grupul american de la cumpărarea Maytag, în urmă cu opt ani.

  Whirlpool va plăti 11 euro pe acţiune companiei Fineldo şi unor membri ai familiei Merloni, fondatoare a Indesit, pentru participaţia reprezentând 60% din acţiuni, relatează Bloomberg.

  Acţiunile, care vor fi cumpărate la un preţ mai mare cu 4,5% faţă de cotaţia atinsă la închiderea precedentă, reprezintă 67% din drepturile de vot la Indesit.

  „Achiziţia ne va poziţiona pentru o creştere sustenabilă pe piaţa extrem de competitivă şi tot mai globalizată a aparatelor electrocasnice din Europa”, a declarat Jeff M. Fettig, preşedinte şi director general al Whirlpool.

  Anul trecut, Whirlpool a obţinut 16% din vânzări în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, faţă de 54% în America de Nord.

  Whirlpool anticipează că tranzacţia va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, după analiza autorităţilor de reglementare.

  După achiziţie, Whirlpool va lansa în mod obligatoriu o ofertă pentru restul acţiunilor Indesit, în conformitate cu legislaţia italiană.

  Indesit generează peste jumătate din venituri pe piaţa Europei Occidentale, iar în iunie anul trecut avea 16.300 de angajaţi.

  Whirlpool avea la sfârşitul anului trecut 69.000 de angajaţi, potrivit datelor Bloomberg.

  Atât Whirlpool, cât şi Indesit sunt prezente pe piaţa din România.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.