Westfield se extinde și va avea inclusiv o unitate de învățământ

  de Raluca Medeleanu | 12 October 2021, 2:38 PM | Administraţie

  0

  Dezvoltatorul imobiliar SC Westfield Development SRL a solicitat Primăriei Arad să extindă cartierul rezidențial, astfel că – așa cum cere procedura – proiectul de hotărâre este pus în această perioadă la transparență, iar cei care doresc să își exprime părerea și să ofere eventuale sugestii o pot face până în data de 29 octombrie, după care decizia finală de aprobare a proiectului va rămâne în mâinile consilierilor locali care îl vor supune la vot într-o viitoare ședință.

  Potrivit Planului Urbanistic Zonal elaborat de ARHITECTONIC S.R.L, zona va conține atât locuințe noi, chiar și o unitate de învățământ, incinta urmând să fie împărțită în 3 subzone. Regimul de înălțime maxim propus pentru construcții este de un etaj plus mansardă.

  „Pe cheltuiala investitorului se va asigura realizarea rețelei de apă, a rețelei de canalizare menajeră, a rețelei de canalizare pluvială, a rețelelor electrice, de gaze naturale necesare funcționării noii zone cu funcțiunea zonă locuințe colective și spații comerciale/prestări servicii, urmând ca după realizarea acestora, acestea să fie predate deținătorilor de utilități, unde este cazul. Documentațiile care se vor întocmi și aproba, cât și lucrările care se vor executa vor respecta toate etapele rezultate din aplicarea legislației în vigoare”, se mai specifică în proiectul de hotărâre.

  Până la data de 29.10.2021, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest document. Proiectul de hotărâre poate fi consultat începând cu data de 13.10.2021, pe pagina www.primariaarad.ro secțiunea Activități normative – Transparență decizională – Proiecte de hotărâri, și la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, Luni Marți, Miercuri între orele 08:30 – 15:30, Joi între orele 08:30 – 17:30, Vineri între orele 08:30 – 14:00.

  Puteți consulta întregul proiect AICI.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.