duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Au fost confirmate 21 de cazuri cu virusul West Nile în România. Din păcate, au fost anunţate și patru decese

  de Alin Olteanu | 26 august 2023, 8:09 AM | Naţional | Sănătate

  0

  21 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost înregistrate în România, de la începutul sezonului şi până joi, arată datele INSP. Totodată, au fost anunţate patru decese – scrie Digi24.

  „De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (06.06.2023) până la data de 24.08.2023 s-au înregistrat 21 de cazuri confirmate de infecţie cu virusul West Nile”, se arată într-un document publicat pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Cazurile s-au înregistrat la grupele de vârstă 40-49 de ani (1), 50-59 de ani (5), 60-69 de ani (4), 70-79 de ani (7) şi ≥ 80 de ani (4). Dintre persoanele infectate, 14 sunt bărbaţi şi şapte femei. De asemenea, 14 persoane infectate sunt din mediul urban şi şapte din rural.

  În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile de infecţie cu virus West Nile au avut următoarea distribuţie: Municipiul Bucureşti (5) şi judeţele: Dolj (2), Galaţi (3), Ilfov (3), Iaşi (2), Olt (2), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (1) şi Tulcea (1). Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut dublă expunere, atât în Municipiul Bucureşti, cât şi în judeţul Tulcea (debut în S 31).

  Au fost înregistrate decese în judeţele: Satu Mare (1), Ilfov (1), Dolj (1-caz probabil) şi Prahova (1). Pentru a evita infectarea, oamenii sunt sfătuiţi să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

  Citește și: Țânțarii obișnuiți din Europa au dezvoltat o rezistență puternică la insecticide

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.